Dosarul Lukoil, trimis în judecată

Dosarul în care Lukoil şi reprezentanţi ai săi sunt suspectaţi de spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii a fost trimis în judecată, printre inculpaţi fiind Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Holdings Bvatrium, dar şi români şi ruşi din conducerea rafinăriei din Ploieşti, informează Mediafax.

Compania Lukoil este acuzată de procurori de spălare de bani și evaziune fiscală. Ancheta asupra Lukoil a început anul trecut. Procurorii descoperiseră la acel moment un prejudiciu de 230 de milioane de euro creat prin spălare de bani şi evaziune şi au pus sechestru pe stocurile de petrol din Portul Constanţa.

Unul dintre directorii Lukoil a declarat în luna iulie că grupul petrolier rus a cerut ajutorul Comisiei Europene pentru a putea răspunde acuzațiilor de evaziune fiscală și de spălare de bani ce îi sunt aduse rafinăriiei din România.

Conturile Lukoil au fost poprite la începutul lunii iulie într-un dosar în care prejudiciul este de 2 miliarde de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.