Dosarul Microsoft: Un ministru al cabinetului Boc ar fi cerut mită 1,8 milioane euro

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, ar fi cerut 1,8 milioane de euro mită de la avocatul Doru Boștină pentru a asigura derularea contractului de licențiere Microsoft, se arată în documentele Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

DNA a solicitat Parlamentului, președintelui și Parlamentului European ridicarea imunității pentru nouă foști miniștri implicați în dosarul licențelor IT.

Acuzațiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.

Potrivit datelor de la dosar, procurorii îl mai acuză pe Gabriel Sandu că a pretins și primit de la Florică Claudiu, prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost virați într-o societate de tip off-shore, pentru a înlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012, în vederea achiziției dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare.

DNA mai susține că Gabriel Sandu a inițiat și contrasemnat HG nr.460 din 15 aprilie 2009 pentru atribuirea competenței MCSI de a desfășura procedura de licitație deschisă, licitație restrânsă sau negociere cu publicare prealabilă a unui anunț de participare, după caz, în vederea încheierii unui acord-cadru, care are ca obiect achiziția dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opțiune de cumpărare și a încheiat Acordul cadru cu Asocierea CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, în condițiile în care documentația de achiziție a inclus criterii restrictive de natură a favoriza asocierea respectivă și fără a avea în vedere prețurile practicate de aceasta raportat la cele practicate de Microsoft.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.