Două declaraţii care îl termină pe Victor Ponta

Roata „istoriei” s-a învârtit. Acum, în februarie 2015, premierul Victor Ponta se află în situaţia în care s-a aflat Traian Băsescu în iunie 2014. Rămâne de văzut ce atitudine va avea acum Victor Ponta faţă de premierul Victor Ponta.

Ponta în 2014: Băsescu să demisioneze

Premierul Victor Ponta se află într-o situaţie mai mult decât delicată. Şi nu atât din cauza cercetărilor DNA privind pe cumnatul şi sora sa, sau privind unele firme a căror contabilitate este ţinută de mama premierului, ci din cauza propriilor declaraţii pe care le-a făcut în situaţii similare şi din cauza unei declaraţii a socrului său.

Iată ce a declarat premierul Victor Pont pe 19 iunie 2014, la Palatul Parlamentului în faţa camerelor de luat vederi: „Cred că președintele României, și nu doar președintele României, ci orice președinte dintr-o țară europeană în fața unei asemenea situații, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra justiției ar trebui să demisioneze imediat, în așa fel încât nimeni să nu poată să considere că din poziția pe care o ocupă, că până la urma este persoana care a numit în funcție și șeful DNA, și procurorul general, poate să influențeze desfășurarea normală a anchetei (…) Pentru credibilitatea justiţiei, categoric aceasta ar fi cea mai bună decizie, tocmai pentru justiţie. În 9 ani şi jumătate preşedintele a vorbit totdeauna despre cât de importantă este independenţa justiţiei. E normal să sprijine independenţa şi prestigiul justiţiei şi să renunţe la funcţie

Acum Victor Ponta este în situaţia lui Traian Băsescu. Şi, nu trebuie uitat, premierul este cel care în calitate de ministru interimar al justiţiei a desemnat-o pe Laura Codruţa Koveşi penbtru funcţia de procuror general al DNA. Deci şi aici se află la „egalitate” cu Traian Băsescu.

Ce va spune acum Ilie Sârbu despre ginerele său?

Pe 24 iunie 2014, o declaraţie incendiară vis-a-vis de situaţia lui Traian Băsescu (legată de problemele fratelui şi ginerului său) a dat senatorul PSD, Ilies Sârbu, socrul lui Victor Ponta. „Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare. Nu ne-am aşteptat niciun moment ca Băsescu să aibă onoare. El minte de la un minut la altul. Situaţia în care e Băsescu la ora actuală, şi nu aş spune cu patimă lucrul ăsta. Vă dau doar un exemplu, pe care îl vedem cu toţii. El a avut probleme cu justiţia, s-au amânat până iese din mandat. Dar să vă uitaţi ce e în jurul lui: fratele e în arest, ginerele urmărit penal, fiica în combinaţia Nana nu ştim până la urmă cum va fi, nu vreau să acuz până nu avem. Parchetul general lucrează. Pe unde atingi familia Băsescu corupţia e în floare”.

Rămâne de văzut dacă acum Ilie Sârbu va avea aceeaşi atitudine şi faţă de Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.