Două explozii puternice în Ankara

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând rănirea și moartea mai multor persoane, informează agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

Update: Un nou bilanț, de data aceasta anunțat de Ministerul Sănătății, indică 86 de morți și 186 de răniți, potrivit digi24. Este unul dintre cele mai grave atentate comise vreodată în Turcia.

Update: Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a convocat o reuniune de urgență cu șefii poliției și serviciilor de securitate ale țării, precum și cu alți înalți oficiali turci.

Potrivit Ministerului de Interne al Turciei, bilanțul atacului s-a agravat, ajungând la cel puțin 30 de morți și 126 de răniți.

Cele două explozii ar avea legătură cu „marșul pașnic de protest” ce urma să aibă loc sâmbătă și care a fost organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.

Conform presei turce, citate de sputniknews.com, mai mult de 50 de persoane au fost rănite în urma exploziilor. Numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting.

Din primele informații se pare că ar fi fost vorba despre un atac sinucigaș.

Cele două explozii au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul „marș pașnic de protest” organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.