Două femei, decapitate de jihadiștii grupării Statul Islamic

Pentru prima dată, două femei au fost decapitate în Siria de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI), care le-a acuzat de vrăjitorie, a informat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP și Reuters, scrie Agerpres.

‘Statul Islamic a executat prin decapitare două femei în provincia Deir Ezzor (est). Este prima dată când OSDO, bazându-se pe informații verificate, anunță executarea unor femei în acest mod în Siria’, a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane.

OSDO a afirmat că execuțiile au avut loc duminică și luni și că femeile au fost ucise împreună cu soții lor sub acuzația de „vrăjitorie și magie”.

Acuzat de crime împotriva umanității, grupul ultraradical SI a dobândit o reputație sinistră după decapitarea a numeroși bărbați, execuții în masă, lapidări în cazul femeilor suspectate de adulter și uciderea în moduri sinistre a homosexualilor.

Aceasta este însă prima dată când OSDO anunță executarea unor femei prin decapitare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.