Două procente mai puţin în rata mortalităţii infantile înseamnă câteva mii de copii prematuri salvaţi

Organizaţia „Salvaţi Copiii România“ dă startul celui de-al cincilea an al campaniei de combatere a mortalităţii infantile, prin dotarea cu echipamente performante a 33 de maternităţi, alocând un buget total de 2,4 milioane lei. Prima donaţie a fost pentru Maternitatea Filantropia şi a constat într-un incubator performant în valoare de 45.000 de lei. Dintre cei 3.820 de copii născuţi la Maternitatea Filantropia în anul 2016, 403 au fost prematuri, 122 dintre naşteri fiind înregistrate la sarcini sub 32 de săptămâni. Rata mortalităţii infantile la Filantropia este de cinci la mie anul trecut (17 decese), sub media pe ţară, care rămâne de opt la mia de născuţi vii. În 2016, Fundaţia „Salvaţi Copiii România“ a dotat cu aparatură medicală de specialitate 31 de maternităţi, oferind astfel o şansă la viaţă nou-născuţilor prematur. O parte semnificativă a acestor fonduri, în valoare totală de 355.981 euro, a venit de la cei care au ales să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit. „Am decis să continuăm programul de combatere a mortalităţii infantile şi în acest an, tocmai pentru că progresul este vizibil şi consistent: două procente mai puţin în rata mortalităţii infantile înseamnă câteva mii de copii prematuri salvaţi. Să ne oprim la mijlocul drumului nu este niciodată o opţiune, mai ales atunci când vorbim despre nou-născuţi. De cele mai multe ori, şansele lor la viaţă depind de aparatura medicală pe care o are maternitatea în care vin pe lume. Mai mult chiar, şansa medicilor de a-şi face excelent profesia depinde, şi ea, de logistica pe care o au la îndemână. Nimic nu e mai trist decât să ştii că poţi salva un copil, dar nu ai la dispoziţie un incubator sau un ventilator pentru a o face“, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii România“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.