Două surprize influenţează calificările directe

Încă două echipe calificate direct: Spania „şi-a oficializat” plecarea în Franţa, Elveţia a profitat de un rezultat total nescontat. Anglia punctaj 100%, Austria – 90%

Grupa C

  • Macedonia – Ucraina 0-2 (0-1)
  • Slovacia – Belarus 0-1 (0-1)
  • Spania – Luxemburg 4-0 (1-0)
  • 12.10: Ucraina – Spania; Belarus – Macedonia; Luxemburg – Slovacia

Clasament

  1. Spania – 24 puncte (calificată)
  2. Slovacia – 19 puncte
  3. Ucraina – 19 puncte
  4. Belarus – 10 puncte (eliminată)
  5. Luxemburg – 4 puncte (eliminată)
  6. Macedonia – 3 puncte (eliminată)
  • Aşa cum era de anticipat, Spania a trecut fără probleme de Luxemburg (totuşi, ultimele 2 goluri au venit după minutul 80) şi şi-a oficializat calificarea directă. Ratare uriaşă pentru Slovacia, care pierzând acasă cu Belarus mai trebuie să se lupte pentru calificare luni, în Luxemburg. Cu o victorie în faţa ex sovieticilor, slovacii erau deja calificaţi pentru că stau mai bine la „directele” cu Ucraina. În ceea ce-i priveşte pe aceştia, au câştigat în Macedonia şi acum aşteaptă o minune din Luxemburg şi pe Spania acasă. Dacă Ucraina bate, se califică direct de pe locul 3.

Grupa E

  • Anglia – Estonia 2-0 (1-0)
  • Slovenia – Lithuania 1-1 (1-0)
  • Elveţia – San Marino 7-0 (1-0)
  • 12.10: Estonia – Elveţia; Lithuania – Anglia; San Marino – Slovenia

Clasament

  1. Anglia – 27 puncte (calificată)
  2. Elveţia – 18 puncte (calificată)
  3. Slovenia – 13 puncte
  4. Estonia – 10 puncte
  5. Lithuania – 10 puncte (eliminată)
  6. San Marino – 1 punct (eliminată)
  • De mult calificata Anglia, se pare că ţine morţiş să se califice cu un procentaj de 100%. Are această posibilitate, luni la Vilnius. A doua mare surpriză a zilei am avut-o la Ljubljana, unde Slovenia s-a aflat până în minutul 86 în cărţile calificării directe. Dacă nu ar fi fost egalată de Lithuania, Slovenia ar mai fi putut spera în ultima etapă într-o victorie a Estoniei asupra Elveţiei, caz în care, la egalitate de puncte, se calificau balcanicii. Acum slovenii trebuie să se pregătească de baraj, locul 3 nu-l mai pot pierde, chiar dacă teoretic şi Estonia are şanse la acest loc, dar este ceva ce ţine de SF, adică Slovenia să piardă la scor în San Marino şi Estonia să bată la scor mare Elveţia. Cam 5-0 ar tebui să arate tabele de marcaj pe cele două stadioane.

Grupa G

  • Liechtenstein – Suedia 0-2 (0-1)
  • Moldova – Rusia 1-2 (0-0)
  • Muntenegru – Austria 2-3 (1-0)
  • 12.10: Austria – Liechtenstein; Rusia – Muntenegru; Suedia – Moldova

Clasament

  1. Austria – 25 puncte (calificată)
  2. Rusia – 17 puncte
  3. Suedia – 15 puncte
  4. Muntenegru – 11 puncte (eliminată)
  5. Liechtenstein – 5 puncte (eliminată)
  6. Moldova – 2 puncte (eliminată)
  • Austria şi-a făcut „numărul” şi a bătut şi în Muntenegru şi va termina grupa cu 9 victorii şi un egal. Şi celelalte două rezultate sunt absolut normale, Rusia având nevoie de o victorie acasă cu Muntenegru pentru a se califica direct. Dar şi în această grupă (ca şi în grupa I, unde Albania a fost beneficiara) clasamentul final este influenţat de „masa verde”, sau mai precis, de tâmpenia unor suporteri. Reamintim, meciul Muntenegru – Rusia a fost oprit la 0-0 (cu ruşii în inferioritate numerică) pentru că suporterii gazdelor au aruncat cu obiecte în teren şi l-au rănit pe portarul rus Akinfeev. Rusia a primit victorie cu 3-0 la masa verde, este aproape de calificarea directă, Suedia are şanse foarte mici să prindă locul 2, iar Muntenegru nici măcar matematic nu mai are şanse la locul de baraj.

Clasamentul la zi al locurilor 3

  1. Ungaria – 15 puncte (+ 3 golaveraj)
  2. Ucraina – 13 puncte (+ 8)
  3. Suedia – 12 puncte (+2)
  4. Irlanda – 12 puncte (+2)
  5. Croaţia – 11 puncte (+9)
  6. Albania – 11 puncte (+2)
  7. Slovenia – 10 puncte (-1)
  8. Israel – 7 puncte (-2)
  9. Turcia – 6 puncte (-1)

Nimic nou sub soare în clasamentul locurilor 3. Doar Suedia a avansat 3 locuri, dar fără efect. Ungaria (eventualele 3 puncte de la Atena nu sunt contabilizate pentru că Grecia este pe ultimul loc şi punctele cu ultima clasată nu intră în calculul acestui clasament) poate fi depăşită doar de Ucraina, dacă aceasta va bate Spania. Da în schimb, România va termina grupa pe locul 3, atunci şi Croaţia ne poate întrece, pentru că noi putem avea în clasamentul locurilor 3, maximum 14 puncte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.