×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:41
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Procurori anticorupție contra Kovesi
DOVADA că DNA stă pe un butoi cu pulbere

"Aspecte extrem de grave constatate în activitatea Direcției Naționale Anticorupție". Vă sună cunoscut? Nu, nu este acuzația pe care o aduce un "infractor" din politică Laurei Codruța Kovesi, ci aparține chiar unor procurori anticorupție!

Este ceea ce acuză procurorii Doru Țuluș, Mihaela Iorga Moraru și Nicolae Marin în plângerea pe care au depus-o la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA.

Documentul confirmă că sesizarea vizează dosarul constituit la DNA ca urmare a apariției înregistrărilor cu Laura Codruța Kovesi din ședința cu subordonații săi. Cei trei procurori anticorupție reclamă în sesizarea lor "aspecte extrem de grave" și umilințe la care ar fi fost supuși în legătură cu acest dosar. Magistrații povestesc că de la anumiți procurori au fost ridicate reportofoane și că lor li s-a cerut efectuarea testului poligraf - lucru pe care l-au considerat umilitor - și descriu totodată modul în care s-a desfășurat această anchetă internă. "Audierea nu a vizat niciun moment existența elementelor constitutive ale infracțiunii, respectiv informațiile nepublice care s-ar fi discutat în această ședință și care ar fi fost utilizate în orice mod, direct sau indirect de către cel care a făcut înregistrarea sau la care ar fi permis accesul unor persoane neautorizate, ci exclusiv identificarea persoanei care ar fi înregistrat această ședință. (...) Este evidentă exercitarea cu rea credință a atribuțiilor în ceea ce privește instrumentarea acestui dosar, scopul acestei anchete fiind în mod cert acela de a decribiliza procurorii și de a crea suspiciuni asupra unor procurori mai vechi din Direcția Națională Anticorupție de la care mass-media a susținut că ar proveni aceste informații", acuză cei trei magistrați în plângere.

Aceștia recalmă amestecul Laurei Codruța Kovesi în activitatea procurorului de caz și spun că șefa DNA i-ar fi numit "infractori", "bârfitori" și "lași" pe procurorii care ar fi criticat activitatea instituției. Magistraţii spun că pe 20 iunie au primit un e-mail, pe adresele de serviciu din partea lui Kovesi, în care aceasta ar fi spus că sunt suspecţi în dosar "el" şi o "ea", descriși ca "infractori" care trebuie "pedepsiţi".

"În condițiile în care Inspecția Judiciară a fost sesizată cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu înregistrările difuzate în media, deschiderea unui dosar penal pentru această faptă și implicarea în mod direct a conducerii instituției în această anchetă constituie un factor de presiune asupra procurorilor și poate fi apreciată ca un factor de intimidare a acestora. (...) Practic sunt compromiși procurorii și este sacrificată imaginea justiției pentru un interes personal. (...) Repartizarea acestui dosar penal de către o persoană direct interesată raportat la subiectul înregistrărilor difuzate, domnului procuror şef Marius Iacob a avut ca unic scop asigurarea întregului control asupra dosarului penal doamnei procuror şef DNA, singura îndreptăţită să soluţioneze orice plângere împotriva actelor de urmărire penală", reclamă Țuluș, Moraru și Marin.

Sesizarea la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA arată că aceasta a fost înregistrată pe 26 iunie. Ulterior, pe 29 iunie, Kovesi a cerut revocarea lui Doru Țuluș și a Mihaelei Moraru din funcții, decizie care a trezit suspiciuni privind o răzbunare a șefei DNA.

Plângerea celor trei procurori adresată Inspecției Judiciare

(sursa: Facebook Sorina Matei, preluare luju.ro)

Reacții la sesizarea procurorilor

Comentând sesizarea, jurnalista Sorina Matei consideră că Laura Codruța Kovesi nu mai poate rămâne șefa DNA.

"Doamna Kovesi a trimis pe mailul procurorilor mesaje prin care amenința și înjura subordonaţii, fără probe, pe fapte imaginare. I-a făcut "infractori", "barfitori" și "lași". I-a citat la 10.32 să se prezinte la 10.30 la poligraf. Asta face, cu probe, șefa DNA care n-a instrumentat niciun dosar. Cele mai bune dosarele DNA sunt instrumentate de acesti oameni pe care îi ameninţă doamna Kovesi, care aceeasi doamna Kovesi a apărut pe nişte înregistrări în care interfera ilegal în speţe. Doamna Kovesi nu mai poate rămâne şefa DNA", a scris Matei pe Facebook.

Ioana RaduPublicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
17071
 | 20
 | 77
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
procuroru
+5
Eu te-am facut, eu te omor! Basecu se bate cu babaua in piept spunandu-ne ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase. Tot raul acestei tari ni se trage de la basecu care a promovat niste ... in functii babane. Cel mai dureros este ca Johannis se face ca ploua. CSM-ul doarme si astepta un semn de la Johanis, semn care nu mai vine! Frumos baieti, pana va treziti voi din somn justitia este zero. Daca justitie independenta nu e, stat nu e! Huuo!
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
UNFORGIVEN
+7
Cat tupeu are elefanta asta ! Morometian, imi pun intrebarea, pe ce se bazeaza ? Atentie, sa nu ne trezim ca si KWJ ii ofera posturi la Brussels sau ambasadoare pe nu stiu unde or accepta-o, doar ca nu e in stare sa scape de ea altfel. Chiar nu mai poate tara asta sa existe fara Keovessy, chit ca si ea a fost adusa de la Sibiu. PS: Acum, cand Basescu nu o mai sustine, este f. interesant pentru tara noastra, cine o face si o ghidoneaza? PS: That is the question !!!
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
Lae
-7
lati...de la jurnalisti pana la postaci ! De ce nu sunteti preocupati de nerealizarea programelor de absorbtie a banilor europeni,de neconstructia de autostrazi ,de protectia de catre Parlament a coruptilor?...este clar cine sta in spatele vostru si ce "scopuri" aveti!...probabil nu o sa-mi publicati comentariul ,la fel ca saptamana trecuta,trei comentari au "disparut"...ce ti-e si cu presa democrata, nu ca pe timpul lui Ceasca...
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
hehehe
+11
Mamă, ce poate să facă o schizofrenică statului de drept! Mori e râs!
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin
-14
Tin sa atrag atentia , cu cel mai al dracului respect stimatului domn Stelu ,care isi zice , nici el nu stie de ce ,, JE SUIS RARINCA'', si care afirma ca ,, tot Dna-ul efectiv s-a rasculat impotriva Plagiatoarei Cucuvea Luluta Keovesy '' ( citat din ,, Opere nemuritoare '' - Stelu ) urmatoarele : ,, tot DNA-ul '' se rezuma la procurorii : 1 . Doru Țuluș, acuzat oficial de LCK pentru vânzarea unor drepturi litigioase asupra unor restanțe salariale omului de afaceri Mihai Rotaru, anchetat ulterior de DNA în două dosare ANRP cu restituirea ilegală a zeci de milioane de euro .2 . Mihaela Iorga Moraru, acuzată că nu a înregistrat legal un denunț.Mai mult aceasta este acuzată că nu a prezentat denunțul către procurorul șef, împiedicând aplicarea procedurilor penale în cercetare. Cam subtire ,, tot DNA-ul '' asta ! Da' ce sa-i faci , cu minciuna si betia s-a facut mare Rusia !
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
Ana Pauker @ Nastratin
+6
Ntz-ntz, ca sa vezi ce se poate intampla intr- o secunda daca nu esti atenta ! Lula in ingenuitatea ei provinciala se incojurase de infractori chiar in sanul DNA! Acestia , montati de infractorii din PSD si de Mosocova trebuiau starpiti din fasa, tovarasi! Scopul scuza mijloacele. Lupta continua pana la Victoria Finala !
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
MYSEBI
-21
Cui ii este frica de " lupul cel rau " ? Cine se teme de SEFA DNA-ului ? .......Care sunt acuzatii , cine se pregateste sa dea piept cu Codruta KOVESI ?
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
punct ochit, punct lovit! @ MYSEBI
+17
Nene miseby problema este/sunt ambasadele, nu lulutza.Chiar daca cazi cu nasul intre degetele mari ale picioarelor lulutzei, tot nu te prinzi de smecherie
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
Rebeca
-28
Eu imi doresc sincer ca doamna Kovesi sa-si termine mandatul fara presiuni si sa fie urmata de cineva care sa-i continuie realizarile in lupta impotriva coruptiei. Sa nu uitam ca DNA are o misiune extrem de dificila, Directia nationala Anticoruptie este destinnata prin lege sa lupte impotriva unor raufacatori aflati la nivelul de decizie statala, acolo unde exista de fapt amenintarea coruptiei. Un nomad care fura o gaina din cotet ca sa aiba ce manca, nu face obiectul activitatii DNA. De aici apare si opozitia indarjita impotriva DNA, practicata de coruptii aflati la putere si care nu sunt lasati sa faca avere pe spatele platitorilor de taxe si impozite. Ei vor sa fure dar DNA nu-i lasa! E scandalos in viziunea coruptilor, DNA trebuie sa dispara ca sa se dea liber la jaf! Chiar asta vreti, stimati alegatori si platitori de biruri grele? Sigur, n-au fost trimisi in procese multi corupti, dar intelegeti ca pe de o parte sunt prea multi fata de numarul procurorilor, pe de alta parte unii precum basescu beneficiaza de inalte protectii. Si intelegeti de aici ca si Kovesi are niste sefi care pot sa-i interzica anumite dosare.
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
MYSEBI @ Rebeca
+4
Sistemul Bassist revopsit ataca furibund DNA-ul ........... speram ca CIA & Donald TRUMP s-o apere IN CONTINUARE pe CODRUTA KOVESI .
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
ROMANIA TREZESTE-TE
+1
Aspectele extrem de grave constatate în activitatea Direcției Naționale Anticorupție sunt de fapt creatii ale SISTEMULUI MAFIOT INDUSE CU BUNA STIINTA pentru distorsionarea sistemul judiciar la comanda BANDITILOR ,TRADATORILOR, TICALOSILOR, ETC (inclusiv cei cu grade de general) CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1990
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
MYSEBI @ ROMANIA TREZESTE-TE
+2
CODRUTA KOVESI trebuie aparata ....... Sistemul Ticalosit n-o mai doreste , poporul roman insa DA !
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
Tiaso @ ROMANIA TREZESTE-TE
+10
Ce vrajeala pe voi ,MAI VA LIPSESC CANTARILE. POPORUL ROMAN ZICE=DNA DA,DAR FARA PLAGIATOAREA KIOVESI,MUSAMAUA LUI BASESCU SI PDL,TORTIONARA LUI RARINCA, SI FARA POLITRUCII EI INFRACTORI.
Publicat Duminică, 02 iulie 2017
+Răspunde
papanicolau
-19
pana la urma unde e dovada ca DNA sta pe un butoi de pulbere? șefa DNA nu are voie legal sa instrumenteze dosare si punct !Cred ca Sorina a lui maftei e la menopauza,cu tot respectul pentru ziaristii la andropauza...ii a murit "sursa" in actiune ...
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+13
Ioano , tu ori eşti Nastratin ... ? Că prea eşti ... imparţială ... , sanky ... ! Sau , poate şi Nasty ... , şi Crocodilul ... , Poli ... !? Dar , asta e ... ! E alegerea ta ... , şi a ,, dragei şi stimatei redacţii '' ... ! Se văd reminescenţele anilor '50 , cînd dragii voştrii stalinişti , împărţeau ... totul de pe principiul ... ,, unul ţie , şapte mie ... ''
Publicat Sâmbătă, 01 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 22 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 16 ore şi 59 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 34 minute