Dr. Monica Pop: Asta e vina unui manager de 23 de ani, care a făcut operă de artă dintr-un spital?

Directorul Spitalului de Oftalmologie din București, dr. Monica Pop, a declarat miercuri, întrebată dacă a avut contract de muncă cu o firmă căreia i-a fost închiriat un spațiu în cadrul spitalului, că acest lucru nu a fost ilegal.

„Atunci când am încheiat, era perfect legal. Care e problema? Cu ce am prejudiciat eu spitalul și sistemul sanitar dacă am dat consultații într-un cabinet privat de două ori pe săptămână, câte două ore? Care e problema? Asta e vina unui manager de 23 de ani, care a făcut operă de artă dintr-un spital?!… O prostie pe care a lansat-o… Am hotărâre de la ANI împotrivă… Mai mult de atât, într-unul din procesele cu ANI am primit și despăgubiri de la ei pentru afirmații. Deci, nici nu se pune problema. E perfect legal tot ce am făcut, iar spațiul este concesionat de Primărie pentru 49 de ani. Nu e spațiul meu. Nici spitalul nu e al meu, e a Primăriei clădirea. Nu facem ce vrem aici. Avem nevoie de aprobări. A dat aprobări toată lumea. Nu e nimic ilegal”, a spus medicul după informațiile apărute pe blogul tolo.ro.

Monica Pop a mai spus miercuri, că în cadrul unității pe care o conduce nu a fost înregistrată anul trecut nicio infecție nosocomială, precizare făcută în contextul în care ministrul Sănătății urmează să trimită aici Corpul de control pentru a face verificări, în urma unei anchetei de pe blogul citat.

„Noi nu am avut niciodată biocide de la Hexi Pharma, dar am avut betadină, am spus lucrul acesta. Este un dezinfectant pe care noi îl folosim pentru plăgile operatorii. Nu am avut nicio infecție. Soțul meu este inginer chimist și l-am rugat eu, când a apărut isteria asta — bineînțeles, am adunat toate betadinele, că așa a fost indicația Ministerului — l-am rugat să facă analiza. Este perfect ce scrie pe etichetă, concentrația e perfectă la betadin. Niciodată nu mi-a trecut prin minte, nu m-am gândit că vreo infirmieră la noi în spital poate să dilueze ceva. Nici nu s-a întâmplat. Avem medic epidemiolog de foarte mare valoare, dr. Laurenția Velea, cunoscută peste tot. E un spital care nu a avut infecții. Pot să vină toate corpurile de control de oriunde din lume. Și din afara țării, și de aici. Și au mai fost”, a precizat medicul în cadrul unei declarații de presă.

Anterior, medicul a susținut că îl va acționa în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru „afirmațiile nereale”.

„Tot ce a scris acolo este neadevărat sau în orice caz singurul adevărat este că am spus că nu am fost susținută politic niciodată, iar dacă aș fi fost, nu cred că era vreo problemă, dar nu am fost. (…) Categoric, domnul Tolontan a făcut asta ca să îmi dea în cap pentru că mi-am permis să îl contrazic și să spun că ceea ce a zis azi dimineață este o isterie care va duce la morți pur și simplu, pentru că sunt pacienți care nu mai au încredere în spitalele românești și se duc acolo când nu mai au ce să facă colegii mei medici. Consider că este o acuzație de genocid lucrul acesta, pentru că isteria pe care a creat-o este reală în proporție de 25%, dar nici atât nu e adevărat”, a spus Monica Pop.

Ce au scris Tolontan și colegii săi pe blog: „Numită în 1994, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală.
Ea a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs
Directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci. În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007! Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul. Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului! În momentul izbucnirii scandalului Hexi, Monica Pop a spus că ”Noi nu avem substanțe din astea!”. Dar are. Prin încredințare directă”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.