„Dragnea a anunţat o nouă ticăloşie politică”

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu consideră că propunerea anunțată de vicepremierul Liviu Dragnea privind migrarea primarilor de la un partid la altul este „o nouă ticăloșie politică”.

„Liviu Dragnea a anunţat public o nouă ticăloşie politică pe care o pune la cale. Vrea ordonanţă de urgenţă prin care să fure primarii altor partide, lăsându-i “să opteze” pentru PSD fără să-şi piardă mandatul, invocând ipocrit nevoia de stabilitate în comunităţile locale”, apreciază Predoiu într-o postare pe Facebook.

Acesta susține că „acest act normativ ar surveni unor practici pe care deja PSD şi UNPR le desfăşoară în provincie”, făcând presiuni asupra primarilor PDL şi PNL pentru a se înscrie în „Asociaţia UNPR”.

„E o încălcare flagrantă a votului cetăţenilor şi o pervertire a voinţei lor politice. Ne îndreptăm cu paşi rapizi către o democraţie “originală” administrată de semidocţi preţiosi cu titluri şi averi fabuloase”, crede Predoiu.

La rândul său, liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat că speră că Guvernul nu va emite ordonanța care să permită migrația politică a primarilor.

„Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanța prin care s-ar aproba migrația politică a primarilor. Ar fi o eroare la fel de mare ca acea lege a amnistiei și a grațierii pe care și-o doresc foarte mulți din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri, sper ca în ultimul moment Guvernul PSD se va trezi și nu va da o astfel de ordonanța. Eu vreau să schimb acest mod al PSD-ului de a face politică. Trebuie să terminăm odată cu migrația politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, si nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor. Din păcate, în această direcție merge PSD-ul”, a spus Iohannis.

Un alt lider local al PNL, vicepreședintele Nicolae Robu, a apreciat că declarația lui Liviu Dragnea privind intenția PSD de a permite primarilor, timp de două săptămâni, să-și schimbe partidul denotă „disperarea PSD că Victor Ponta va pierde alegerile prezidențiale, așa cum se prefigurează tot mai clar”.

„Dincolo de diferența dintre Klaus Iohannis — un om care are în spate realizări concrete, nu vorbe goale — și Victor Ponta, diferență în continuă evoluție în favoarea primului, PSD este frământat de diferența dintre susținerea avută la populație de către ACL și PSD. Ca să dau un singur exemplu: în județul Timiș, ACL are primari pentru peste 85% din populația județului, în timp ce PSD pentru abia vreo 13%! Evident că, în aceste condiții, PSD încearcă disperat să atragă primari ai ACL, prin presiune, prin promisiuni mincinoase, prin întregul arsenal de mijloace murdare pe care a dovedit în timp că-l stăpânește foarte bine! Fac apel la PSD să renunțe la intenția anunțată, expresie a mentalității sale de partid-stat, persistentă, iată, chiar și acum, la 25 de ani de la Revoluție, și să nu perturbe administrația publică locală, supunând-o respectivului arsenal!”, afirmă Robu într-un comunicat transmis sâmbătă.

Președintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide – PMP, PLR (partidul lui Tăriceanu – nr.), ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”, și-a justificat Dragnea propunerea.

”În acest context eu mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze”, a mai spus Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.