Dragnea a mutat azi Bucureştiul lângă Phenian

Liviu Dragnea a mutat România mult spre Est, în Extremul Orient, în apropierea Coreei de Nord, lângă statele care aplică cenzura pe online şi restricţionează accesul pe reţelele de socializare.

Bucureşti ajunge să semene de azi cu Kabul, cu Teheran, Islamabad şi Beijing sub acest aspect. Graţie marelui conducător al poporului român numit Liviu Dragnea, care are metehne de dictator în partidul lui şi aiurea. Dragnea vrea să-i pună cu botul pe labe pe cei care activează online. I se pare că este prea multă libertate în ţara asta. Eu credeam că nu. Există prea multă corupţie, prea multă mafie şi clientelism. Dar nu libertate.

Dragnea a făcut asta foarte simplu, împingând aşa-zisa lege a defăimării sociale în Parlament. Ea măreşte dramatic cuantumul amenzilor pentru „defăimare” şi nici nu mai e nevoie de o instanţă pentru a fi sancţionat. Se deschide nelimitat calea spre abuzuri. Dragnea s-a folosit pentru a-şi atinge scopul de un concept „defăimare socială”. Asta vrea să spună că nu ai voie să critici diferite entităţi sau persoane. Aparent e vorba de minorităţi etnice de exemplu. De fapt e vorba de partide şi liderii lor, de PSD, mai ales de Dragnea şi oamenii lui. Dragnea ne ia drept proşti. Nu cred că ştie ce înseamnă defăimare. Nu a absolvit Dreptul, nu e om de bibliotecă, nici de presă, nici un moralist. Să îi dea cineva un DEX şi să-l scoată la tablă să îl examineze, ca să vadă dacă a învăţat.

Dragnea ştie bine altceva. Că Iohannis l-a bătut pe candidatul PSD Ponta la prezidenţiale mai ales prin reţelele de socializare. Protestele după Club Colectiv care au dărâmat guvernul Ponta s-au mobilizat online. Acum Dragnea vrea să îşi ia revanşa, dar şi să se pună la adăpost. Cine e pe online nu votează cu PSD (decât în foarte mică măsură). Electorarul PSD rămâne la periferia oraşelor, în lumea rurală, la vârsta a treia, printre defavorizaţi, printre cei cu meserii umile sau fără meserie, printre cei care se află sub media nivelului de educaţie şi venituri din lumea românească. Deci zona cu accesul cel mai restrâns online.

În faţa reporterilor, Dragnea a spus că ţine foarte mult la legea defăimării! Normal. Vrea să bage pumnul în gură libertăţii de exprimare, sub pretextul străveziu că ne apără de defăimare. Că apără diverse minorităţi de atacurile extremiştilor. Că păzeşte ţara de pericolul extern… Dacă vei critica PSD. vei fi declarat extremist! de pildă. Etc. Dragnea ne ia drept proşti, se comportă ca un şmecher de cartier. Intră în campanie electorală şi nu vrea să fie iar bătut datorită online-lui. Nu vrea ca electoratul anti-PSD să se mobilizeze iar pe Facebook. Nu vrea să citească aici texte critice la adresa candidaţilor PSD. Ca să nu se întâmple asta pune nişte amenzi usturătoare. Scopul este să reducă la tăcere îndrăzneţii. Şi asta într-o ţară săracă în care parlamentarii şi-au crescut anul acesta simţitor veniturile şi când şi-au votat favoruri multe şi grase. Mai bine Dragnea propunea mărirea salariilor, investea în educaţie dacă-l deranja limbajul uneori frust întâlnit pe Facebook.

La represiune Dragnea se pricepe, are o gândire negativă, vrea să cenzureze, să interzică. PSD a fost mereu un partid represiv, cu mari nostalgii provenind din regimul de dictatură al lui Ceauşescu, unde are rădăcini puternice, după cum vedem şi cu legea defăimării sociale. Vezi de exemplu mineriadele. Liviu Dragnea visează la Scânteia – să dea tonul iar poporul să îl urmeze pe marele conducator întruchipat de el însuşi, neabătut, spre noi victorii. Voi reveni asupra acestei nenorocite legi care ne întoarce în lumea a treia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Tanase 126 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.