Dragnea acuză guvernul pentru neacordarea subvenţiilor în agricultură

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a afirmat că este greu de explicat de ce Executivul condus de Dacian Cioloş nu a acordat subvenţiile în agricultură.

„Suntem la sfâşitul lunii mai şi nu există nicio măsură luată de acest guvern care să arate că îi pasă de cineva sau care să fi dat rezultate bune pentru o anumită categorie socială. Mai mult decât atât, mă tot gândesc, oamenii ăştia au vreo misiune? Sunt atât de incompetenţi încât nu înţeleg? (…) Cum ai putea să explici în mod normal sau să pleci de la ideea că sunt oameni de bună credinţă? Să explici că suntem la sfârşitul lui mai şi până la ora asta nu s-au dat subvenţiile în agricultură. Noi am dat subvenţii în fiecare an în octombrie, noiembrie, maxim decembrie. (…) Au toţi banii, şi vorbim de bani europeni, au toate procedurile”, a afirmat Liviu Dragnea, la Zalău, potrivit unor surse din media.

Liderul PSD a precizat că şi crescătorii de porci şi de pui din ţara noastră au început „să gâfâie”, în condiţiile în care au fost interzise importurile din Rusia, iar în ţară au început să apară produse din alte state europene, la preţuri mai mici decât cele autohtone.

„Eu nu am nimic cu acele ţări. Ele au mărit subvenţia pentru producătorii lor, pentru că sunt guverne responsabile. La noi nu numai că nu s-a mărit subvenţia, nici măcar nu s-a dat. Şi te întrebi: ce se urmăreşte? Să se dea atacul şi la ultimul domeniu care încă mai este viguros în România şi anume agricultura? Adică sursa de hrană pentru noi? Că nu poţi să zici că ministrul Agriculturii este chiar atât de incompetent. Oricât ai fi de prost, în patru-cinci luni de zile toată lumea ţipă – fermierii, producătorii, moderatorii, îţi spun să dai subvenţia şi tu n-o dai, înseamnă că ai un motiv”, a adăugat Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.