Dragnea: Adoptarea proiectului privind darea în plată, un gest de responsabilitate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că adoptarea proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile este un gest de responsabilitate față de sute de mii de familii din România.

„Adoptarea cu o largă majoritate în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de colegi deputați social-democrați, privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, reprezintă un gest de responsabilitate față de cele peste 800.000 de familii. Colegii deputați care au votat acest proiect au înțeles că responsabilitatea fundamentală a Parlamentului este să creeze un cadru legislativ care să răspundă nevoilor reale ale societății”, a spus Dragnea, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

El a adăugat că sunt sute de mii de români care de ani de zile se luptă să scape de coșmarul imposibilității de a-și mai plăti ratele pentru locuințe și care, din acest motiv, au rămas și fără case, dar și cu datorii și penalități uriașe.

„Nu putem asista impasibili la aceste drame, de aceea am susținut un proiect de lege care să protejeze cetățenii care au luat credite pentru locuințe de orice abuzuri. De azi înainte vor exista proceduri legale foarte clare potrivit cărora debitorul aflat în imposibilitatea de a achita împrumutul acordat în baza unui contract de credit să poată preda creditorului imobilului ipotecat aflat în proprietatea sa, în vederea stingerii obligațiilor asumate. PSD a susținut și votat acest proiect în deplină concordanță cu reglementările și directivele europene în materie, potrivit cărora responsabilitatea și riscurile nu trebuie să revină doar celor care nu își mai pot plăti ratele, ci ele trebuie împărțite în mod echitabil cu instituțiile creditoare și cesionării de creanțe”, a menționat Dragnea.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 233 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.