Dragnea anunță audierea lui Hellvig

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara la Antena 3, referindu-se la scandalul Ghiță – Coldea, că directorul SRI Eduard Hellvig va fi chemat în viitoarea Comisie parlamentară de control a Serviciului, descriind astfel audierea acestuia: „civilizată”, „fără patimă”.

”S-a discutat mult dacă noua Comisie SRI ar trebui să ancheteze aceste lucruri. După părerea mea, noua Comisie SRI trebuie să facă acest lucru, trebuie să îl cheme la audieri pe domnul Hellvig, cred că și dumnealui își dorește lucrul acesta pentru că orice neanchetare, dacă pot spune așa, nu face decât să umfle foarte mult acest mister, această lipsă de informații, lipsă de cunoaștere. O audiere și o verificare fără patimă, dar făcută foarte serios și foarte profesionist este în beneficiul tuturor, și al instituției și al Parlamentului, și al opiniei publice și al statului. Cred că în Comisia SRI domnul director Hellvig va avea posibilitatea, într-un mediu oficial și instituțional, să răspundă la întrebări și să lămurească multe lucruri care trebuie lămurite. Ăsta este un scandal care trebuie nu închis, în sensul de băgat sub preș, trebuie lămurit și mers mai departe, instituția este mult prea importantă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a vorbit totodată despre „prietenia strânsă” cu Eduard Hellvig pe vremea când erau împreună în USL, precizând că în prezent au relații instituționale.

„Nu pot să ascund că am avut o relație de prietenie foarte strânsă cu Eduard Hellvig, am avut ani de zile în care eram în construcția acelui proiect frumos, proiect politic, USL, am avut zile, nopți, săptămâni, luni, în care trebuia să gestionăm niște negocieri destul de dure, până la nivel de comună. Făceam liste comune și se discuta de liste comune inclusiv la nivel de comună și erau patimă îndreptățită, dar și tensiuni foarte mari. Singurii care stăteam cap-coadă eram eu și domnul Hellvig. Domnul Antonescu și domnul Ponta nu prea stăteau, sau stăteau puțin și se speriau. Într-un asemenea proiect politic am avut nu numai stări de bine, am avut momente tensionate din diverse cauze și amândoi stăteam umăr la umăr ca să ducem proiectul mai departe. Asta a făcut să se lege o prietenie foarte bună. După ce domnul Hellvig a devenit directorul SRI, sigur, nu pot să spun că îi sunt sau îmi este dușman, dar avem o relație instituțională, conducem două instituții pe care le respectăm și după ce nu o să mai fim în aceste funcții probabil că relația de prietenie va fi umplută din nou de substanță cu mare drag și din partea mea și din partea lui”, a lămurit Liviu Dragnea.

În ce-l privește pe generalul Florian Coldea implicat în scandalul Sebastian Ghiță, Dragnea a spus despre acesta că este un „foarte bun profesionist”.

„Eu nu știu foarte multe lucruri despre Florian Coldea, dar, din ce am mai citit, din ce am mai auzit, din ce am mai discutat cu unii și cu alții în ultima perioadă, în ultimii doi-trei ani, ce pot spune despre el, din ceea ce știu eu, este că e un foarte bun profesionist. Nu știu câtă mână de fier sau de catifea are Eduard Hellvig, dar eu cred că el a avut o relație de colaborare și o relație de serviciu foarte bună cu domnul Florian Coldea. Nu știu ce va face domnul Coldea, dacă va reveni pe funcție, dacă nu va reveni, sunt tot felul de discuții, numai ei și președintele Iohannis știu, probabil”, a afirmat liderul PSD.

Nouă Comisie parlamentară de control a SRI va fi constituită luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.