Dragnea arestat sau Iohannis suspendat

De ce o fi ieșit bădia Augustin Lazăr, cu aerul lui de colonel la pensie, să ne spună de ce nu-i bună o amnistie? Dar șefa DNA de ce a dat patru interviuri în 30 de ore, cu riscul de a-și descalifica doctoratul de 95%? Ca să dea o probă în fața românilor că nu are nivel nici de contabilă cu studii liceale? Mă refer la gafa cu factura, lansată de S. Ghiță. Ca să confunzi data de emitere a facturii cu data de producere a tipizatului, îți trebuie ceva mînie ambalată în suficiență. Ei bine, ce i-a readus glasul Codruței, de a făcut turul tuturor celor care îi culeg scamele de pe revere și de pe pantaloni? Dorul după Florian Coldea? Veștile că l-au localizat pe Ghiță? Sau ne aflăm în fața unui ordin? Și pentru bădia de la Parchetul General, și pentru Codruța de la Binom. Altfel, ce-ar fi căutat Klaus Iohannis, pe neașteptate, la ședința de guvern? Și cum de s-au stîrnit cei de pe Facebook, exact așa cum s-au aprins la alegeri, cînd au fost mobilizați să sară împotriva „venirii comuniștilor“? Președintele României trezit din somnul dimineții, demonstrații peste noapte, jurnaliste mobilizate la conferințe de presă să întrebe despre amnistie etc. Toate se învîrt în jurul acestei hotărîri de guvern! Care-i miza? Să îmbunătățim viața în penitenciare sau să scăpăm de sancțiunile CEDO?

Klaus Iohannis ține morțiș să nu-l scape pe Liviu Dragnea. Ar fi greșeala mandatului. Este obligat să-l țină pe Dragnea în șah, amenințat mereu cu intrarea în pușcărie. Ba, dacă izbutește, în momentele sale ciclotimice, să-l poată împinge pe președintele PSD în penitenciar și să înceapă demolarea PSD, inclusiv a Guvernului Grindeanu.

Lupta pentru blocarea amnistiei are motive la fel de importante ca și trecerea ei prin OUG. Legiferarea şi blocarea ei au devenit mize nebune pentru ambele părți. Scapă Dragnea, scapă Ridzi și scapă Voiculescu! Și urmează belirea lui Klaus Iohannis. Cu casele, cu actul fals introdus de soție, cu te miri ce.

Nu mai avem politică în stil clasic. Adică dezbateri, negocieri, proiecte, colaborări. Totul se reduce la distrugerea adversarului. Conform acestui principiu sălbatic, de partea cealaltă, PSD își ascute cuțitele și își pregătește funiile de spânzurat. Dacă Liviu Dragnea este condamnat în cel de-al doilea dosar, partidul se poate retrage de la guvernare. Iar liderii pot să-și ia tălpășița. Un nou guvern Iohannis, cu Kovesi și cu un alt devotat al președintelui la SRI, îi mută pe toți în penitenciare. Sau le întinde pielea pe băț și cheamă jurnaliștii devotați să presare câte o mînuță de sare grunjoasă.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul versiunea tipărită

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.