Dragnea: Ponta a făcut gesturi anapoda

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea își justifică pe Facebook reproșurile aduse în ultima vreme „prietenului” Victor Ponta prin grija sa față de partid, dar și prin atitudinea pe care a avut-o premierul față de el, afirmând că Ponta a făcut „gesturi anapoda”. Dragnea spune însă că înțelege acum că era mai bine să nu facă reproșurile și-și declară din nou prietenia pentru Victor Ponta.

„Am crezut că prietenii nu se lasă unul pe celalalt în nedumerire, că prietenii își telefonează oricât de grave ar fi împrejurările, că prietenii își cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindcă tânărul meu prieten a făcut câteva gesturi anapoda, pentru că a părăsit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grăbit să-i fac reproșuri în public. Aceste reproșuri erau izvorate din îngrijorarea mea pentru situația partidului nostru, dar înțeleg acum că era mai bine să nu le fac”, a scris liderul interimar al PSD pe Facebook.

Postarea lui Dragnea, integral:

Am auzit zilele astea o multime de voci acuzandu-ma ca m-am purtat incorect cu Victor si as vrea sa lamuresc acest subiect aici, intr-un spatiu mai degraba personal, fiindca subiectul este in primul rand unul personal.
Am putini prieteni la care tin cu adevarat, iar Victor e unul dintre acesti putini. Chiar daca prietenia cu el mi s-a tras de la politica, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost si mi-a fost alaturi in clipe grele si in clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine si la rau, ne-am bucurat impreuna de marile victorii politice si ne-am amarat de multe ori, in doi, cand lucrurile au iesit prost.
Am vazut in el si vad in continuare un tanar inzestrat pentru politica mare cum putini au fost. L-am secondat cu credinta, l-am sprijinit cu loialitate si am primit, pana nu de mult, acelesi tratament din partea lui. In ultima perioada insa, cind asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a inceput sa dea semne de raceala. Sint convins ca presiunea in care a lucrat in ultima vreme l-a facut sa-si piarda calmul si echilibrul, iar acest nepretuit prieten al meu mi-a creat impresia ca, dintr-o data, ne-am racit. E vina mea ca acest lucru s-a intimplat, fiindca eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit sa inteleg mai repede decit am facut-o.
Am crezut ca prietenii nu se lasa unul pe celalalt in nedumerire, ca prietenii isi telefoneaza oricit de grave ar fi imprejurarile, ca prietenii isi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindca tanarul meu prieten a facut cateva gesturi anapoda, pentru ca a parasit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grabit sa-i fac reprosuri in public. Aceste reprosuri erau izvorate din ingrijorarea mea pentru situatia partidului nostru, dar inteleg acum ca era mai bine sa nu le fac.
Prietenia mea pentru el este azi intacta. Il asigur ca, oricit de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o sa-i stau mereu alaturi cu vorba si cu fapta. Nu conteaza cine cum a votat intr-o adunare politica, nu conteaza cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiati si sper sa fim in continuare la fel de apropiati, fiindca nu se pot sterge cu buretele cei aproape sase ani de cand am pornit impreuna sa facem lucruri pe care le-am vrut mari.
Am auzit cuvantul tradare, si, probabil, il voi mai auzi. Cei care ma cunosc stiu ca acest cuvant, daca a existat vreodata intre noi doi, nu se refera la mine. Sint un provincial sentimental, cu pacatele si cu limitele lui, iar prietenia e o limita pe care m-am straduit mereu sa n-o incalc.
Am mai fost acuzat pe ici, pe colo, de colaborare cu „adversarii”. Bunaoara, cu PNL. Trebuie sa spun ca imi doresc sa colaborez cu liberalii in sens constructiv si in folosul tarii, asa cum ar trebui sa colaboreze cu Opozitia orice politician aflat la putere. Imi propun sa fac asta in viitor, dar e sigur ca n-am facut-o in sensul conspiratiei, in trecut.
Am mai fost acuzat ca am colaborat cu „binomul”. Orice ar insemna asta, vreau sa precizez ca am colaborat si cu DNA, atunci cand am fost anchetat, am colaborat si cu instanta, atunci cand am fost judecat si condamnat. N-am opus rezistenta, am fost sincer, m-am comportat ca un cetatean responsabil si acum, in timp ce astept sentinta de la Inalta Curte, va asigur pe toti ca voi fi la fel de cooperant.
Intr-un partid si in lupta politica, in general, sunt orgolii, sunt interese, sunt vanitati si sunt multe ocazii de te simti ofensat. N-am vrut sa candidez la presedintia interimara a PSD pentru a regla conturi, ci, pur si simplu, pentru ca asa am crezut ca e mai bine pentru partid. Eu sunt aici, partidul nu pleaca nicaieri, sentinta mea se apropie – totul, in ceea ce ma priveste e la fel ca inainte de a fi ales. Cei care vor veni dupa mine in fruntea PSD ma vor judeca dupa merit.
Iar daca se intreaba unii de ce am cerut guvernului ca rectificarea bugetara sa treaca inainte pe la partid si pe urma pe la guvern, le raspund ca asa e ordinea fireasca a lucrurilor. Faptul ca ea a fost rasturnata o vreme nu inseamna ca s-a schimbat. Partidul e cel care a trimis guvernul la carma tarii si el e responsabil pentru guvernare. Ministrii vin si pleaca – v-o spune cineva care asta a facut – dar partidul e cel care da socoteala la alegeri. Nu vreau sa ne prefacem ca suntem altceva decit suntem. PSD e cel mai mare partid al tarii, e partidul care a guvernat cel mai mult. E, deci, partidul care a influentat cel mai mult soarta Romaniei. El e cel care trebuie laudat sau injurat cel mai mult pentru felul in care arata lucrurile azi.
Am considerat ca soarta banilor e soarta economiei insasi, iar soarta asta trebuie tinuta in primul rind in mainile partidului care a contribuit la ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.