Dragnea despre dosarul Referendumul: Este cadoul lui Băsescu; o să port şi crucea asta

Liviu Dragnea a declarat vineri că dosarul Referendumul, în care este acuzat alături de alte 74 de persoane de fraudarea votului din iulie 2012, este un cadou de la Traian Băsescu.

Dragnea a venit vineri la Curtea Militară de Apel pentru a asista la procesul în care a fost pus sub acuzare.

„Ăsta e cadoul lui Băsescu şi eu îl apreciez. Avem termen astăzi. Prima dată când vin aici. O să port şi crucea asta. Dincolo de Liviu Dragnea, cred că este un proces despre democraţie. O să ştim după acest proces dacă în România o să mai avem dreptul să facem campanie electorală, o să ştim dacă mai avem dreptul să spunem oamenilor să iasă la vot sau, dimpotrivă, o să le spunem să stea acasă, pentru ca nu cumva prezenţa la vot să fie considerată folos necuvenit pentru partide”, a afirmat Dragnea la intrarea în sediul instanţei.

Întrebat de jurnalişti dacă a folosit un sistem informatic pentru fraudarea votului, aşa cum se arată în rechizitoriul procurorilor, Dragnea a spus: „Acest sistem nu putea fi folosit pentru fraudare şi, pe de altă parte, nu l-am folosit eu”.

Vicepremierul s-a întrebat de ce în 2009 a fost folosit acelaşi sistem de SMS-uri pentru numărarea voturilor în campania lui Traian Băsescu, iar acum acest sistem nu mai este bun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.