Dragnea, lovitură pentru Dan Șova

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut luni că social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului Dan Șova, în noul dosar în care se cere reținerea și arestarea acestui.

Întrebat, luni la plecarea de la sediul instanței supreme, cum va vota PSD în cazul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, Liviu Dragnea a răspuns: „Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”.

Liviu Dragnea s-a prezentat luni la ÎCCJ, unde se judecă un nou termen în dosarul ‘Referendumul’.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova într-un nou dosar în care este acuzat că a primit 100.000 de euro pentru trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, în ședința de luni, cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova și să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.