Dragnea: Fiecare reprezentant al PDL are sarcina să introducă în urne 10-15 buletine de vot

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Oradea, că deţine informaţii potrivit cărora PDL urmăreşte ca anul viitor să fraudeze alegerile, astfel că le-a transmis democrat-liberalilor „să nu fure alegerile deoarece nu merită să facă închisoare pentru partid”.

Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă, că a citit într-un săptămânal despre o reprezentantă a PDL în biroul unei secţii de votare din Oradea la alegerile pentru Parlamentul European care a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea şi care acum riscă până la şapte ani de închisoare, deoarece a votat de 12 ori.

„Se pare că şi anul viitor PDL vrea să procedeze la fel, că fiecare reprezentant al PDL din secţiile de votare are sarcina să introducă în urne 10-15 buletine de vot în locul celor ale cetăţenilor care nu se prezintă la votare”, a declarat secretarul general al PSD, care a precizat că are informaţii despre acest lucru chiar din interiorul partidului lui Boc.

Dragnea le-a cerut membrilor PDL să nu repete şi la alegerile de anul viitor „asemenea practici” deoarece faptele lor vor fi sancţionate.

„Vreau să atrag atenţia că asemenea fapte nu vor rămâne nepedepsite, pentru că nu toţi poliţiştii şi nu toţi procurorii sunt dispuşi să le treacă cu vederea. Vreau să le transmit membrilor PDL că riscă foarte mult, iar eu nu cred că merită să faci închisoare pentru partid”, a spus Dragnea.

O membră a PDL Bihor, Ţăran Ana Nuşe, este judecată la Oradea după ce a recunoscut că a votat de 12 ori la alegerile pentru Parlamentul European din vara anului 2009, în locul unor persoane care nu şi-au exercitat dreptul de a vota. Aceasta este acuzată de încălcarea a două articole din legea electorală, privind votul multiplu şi falsificarea documentelor electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.