Dragnea îl laudă pe Iohannis

Toate declarațiile președintelui Klaus Iohannis și atitudinea de la începutul crizei au fost corecte din punct de vedere constituțional, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea, înaintea unei întâlniri cu liderii de organizații la Vila Lac 1.

„Mi-a plăcut, nu pot să spun că m-a surprins (n.r. atitudinea președintelui de luni seara), pentru că toate declarațiile președintelui și atitudinea de la începutul crizei au fost foarte corecte constituțional”, a spus Dragnea.

Președintele Iohannis a anunțat luni seara, la doar o oră după încheierea consultărilor cu partidele, că îl desemnează pe social-democratul Mihai Tudose ca prim-ministru.

„S-au încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentații partidelor parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni s-au prezentat împreună la consultări și au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziție, în principal, nu au avut propuneri concrete pentru poziția de Prim-ministru și, din discuții, nici nu a rezultat că ar exista o înțelegere politică între partidele din opoziție.

Pe de altă parte, această criză prin care trecem, fiindcă este o criză politică, dăunează grav României, dăunează economiei românești, dăunează imaginii României în lume și opinia mea este, în această chestiune, că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care începe să rezolve problemele care au rămas nerezolvate, respectiv problemele care au apărut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului.

Așadar, luând în considerare toate acestea și având în vedere că este nevoie urgentă de un Guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discuții în zilele următoare și se va prezenta cu o echipă guvernamentală în Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD și ALDE, să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni.”, a spus Iohannis de la tribuna Cotroceniului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.