Dragnea îl taxează pe Ponta și face ordine în Guvern

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Digi 24 că nu „i-a picat foarte bine” faptul că Victor Ponta nu l-a sprijinit în cursa pentru șefia interimară a partidului pe el, ci pe Rovana Plumb.

„Nu mi-a picat foarte bine. Nu pentru că m-ar fi afectat la vot, nu mi-a picat foarte bine pentru că am crezut că era firesc ca el să mă susțină pe mine, dar probabil că, atunci când a delegat de la Istanbul atribuțiile președintelui către Rovana Plumb, care era președinte al Consiliului Național, a vrut să rămână tot în sensul ăsta și poate, nu știu, din inerție sau din alt motiv, a susținut-o în continuare. Eu mi-aș fi dorit să mă voteze pentru a-mi justifica mie toată activitatea mea și prietenia mea pentru el în ultimii cinci ani și jumătate. Am trecut peste asta, o fi avut motivele lui, nu știu”, a spus Liviu Dragnea, susținând că rămâne un „prieten” şi un „camarad” pentru Ponta.

„Guvernul să vină la fiecare ședință a Biroului Permanent Național”

Dragnea a afirmat totodată că partidul „a rămas puțin în umbră” și că s-a simțit nevoia ca PSD „să fie resuscitat”, după retragerea lui Ponta. Acesta crede că a fost o greşeală ca Victor Ponta să deţină în acelaşi timp şefia Guvernului, dar şi a PSD, un lucru care trebuie evitat în partid pe viitor. De asemenea, crede că a fost o greșeală ca atât el, cât și Victor Ponta să plece la guvern.

Liviu Dragnea a spus că partidul nu a mai avut activități politice sau o comunicare politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, anunțând că guvernul trebuie să vină la fiecare ședință a Biroului Permanent Național cu cel puțin o temă guvernamentală care să fie discutată în partid.

„După demisia lui Victor Ponta, s-a simțit nevoia ca partidul să fie resuscitat, să fie repus în funcțiune, să înceapă să aibă din nou voce puternică, serioasă, să înceapă să comunice în interiorul lui până la fiecare membru, guvernul să vină la fiecare ședință a Biroului Permanent Național cu cel puțin o temă guvernamentală pe care să o discutăm în partid, grupurile parlamentare să aibă o relație mult mai bună cu miniștrii, pentru că Parlamentul susține guvernul și votează legile venite de la guvern. Acest echilibru va aduce avantaje și guvernului, iar la partid viața politică să înceapă să fie mai prezentă”, a afirmat liderul interimar al PSD.

În ce privește Codul fiscal, Liviu Dragnea a spus că a cerut Ministerului de Finanţe un studiu de impact, în pregătirea sesiunii extraordinare a Parlamentului, care va lua în discuţie cererea de reexaminare a şefului statului.

„Codul fiscal este un document la care noi ţinem foarte mult. Sunt schimbări majore în Codul fiscal care pot aduce pentru România foarte multă bunăstare şi dezvoltare. (…) Preşedintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdată argumente pentru a modifica legea respectivă, dar ţinând cont că e preşedintele României, eu am cerut în Biroul Permanent Naţional ca Ministerul de Finanţe să realizeze un studiu de impact, pe care să îl pună la dispoziţia parlamentarilor când se vor întâlni în sesiunea extraordinară”, a spus Dragnea, care a completat că este o „dovadă minimă de respect” faţă de preşedintele Iohannis ca Guvernul să facă încă o analiză şi să vină cu noi argumente.

Dragnea a anunțat totodată, miercuri seară, că le va cere miniștrilor să aibă un anumit comportament public.

Liderul PSD a povestit că zilele trecute s-a întâlnit și a vorbit într-o localitate din Satu Mare cu o familie care i-a spus că „ei așteaptă de la miniștri, când ies la televizor să spună ce fac ei pentru români și pentru țara noastră din funcția pe care o ocupă, nu să stea, să meargă la emisiuni și să comenteze divorțuri sau violuri. „Una dintre marile lor dorințe este să nu-i mai vadă pe politicieni certându-se la televizor, pentru că asta înseamnă că nu se mai gândește nimeni la ei”, a explicat Liviu Dragnea.

Despre relația Ponta – Iohannis

Liderul interimar al PSD a mai apreciat miercuri, că atât Victor Ponta, cât şi Klaus Iohannis greşesc în „războiul” pe care îl duc în ultima perioadă, în special în privinţa Codului fiscal.

„Cred că amândoi (au greşit – n.r.). După părerea mea amândoi. Sunt obligaţi prin fişa postului şi prin votul pe care l-a avut fiecare, Klaus Iohannis care a fost votat preşedinte, Victor Ponta care a fost votat în 2012 ca parlamentar şi Parlamentul l-a propulsat prim-ministru, sunt obligaţi să comunice. Amândoi greşesc. Pot fi antipatici unul cu altul, pot să nu le placă unul de altul, dar pentru stabilitatea acestei ţări trebuie să comunice instituţional. Nu este în regulă ce se întâmplă”, a declarat Liviu Dragnea, la Digi 24, comentând relaţia dintre premier şi preşedinte, mai ales după disputele pe tema Codului fiscal.

În opinia lui Dragnea, acest război nu face bine nimănui, la fel cum războiul dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu a adus deservicii amândurora. „Dacă stai foarte mult în ceartă şi în non-comunicare nu cred că este în regulă”, a adăugat liderul interimar al PSD. „Trebuie să facem tot ce putem să apară o armonie între cele trei palate, Palatul Cotroceni, Victoria și Palatul Parlamentului”, a pledat Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.