×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:03
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Aritmetică parlamentară
Dragnea, în pericol să piardă puterea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a devoalat modul în care partidul său vrea să pună mâna pe putere.

Astfel, Orban spune că PNL ar urma să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, însă nu oricum, ci numi atunci când vor exista şanse ca ea să treacă.

Liderul liberal dă asigurări că și-a făcut calculele și că, potrivit acestora, coaliția PSD-ALDE ar dispune de doar un vot peste majoritatea absolută.

„Ei nu mai au majoritate, din cauza asta o să încercăm să ne adresăm fiecărui parlamentar în parte”, a explicat Orban la Adevărul Live.

Sunt mulţi nemulţumiţi şi în PSD, şi în ALDE

„ ... moţiunea de cenzură şi trebuie depusă în momentul în care are cea mai mare şansă să treacă, în momentul în care legăturile din interiorul coaliţiei sunt rupte şi unde există într-adevăr posibilitatea de a obţine voturi de la partenerii majorităţii parlamentare şi de la parlamentarii din interiorul majorităţii parlamentare”, a mai spus Orban.

Totodată, Orban a dat asigurări că este pregătit să formeze un Guvern.

„PNL e mereu pregătit să-şi asume guvernarea. Avem şi ideile de guvernare, şi oamenii potriviţi. Am demarat procedura de reorganizare a comisiilor de specialitate, regândirea programelor sectoriale. Eu nu sunt adeptul unui Guvern din umbră. Oricine e activ în comisia de specialitate poate să fie într-un viitor guvern, chiar ministru”, a explicat liderul PNL.

Președintele PNL nu se află însă la prima declarație de acest fel. În urmă cu doar câteva zile, acesta susținea, la Târgu-Jiu, că partidul pe care îl conduce va căuta "cel mai potrivit moment în care va avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă" Guvernul Tudose.

Întrebat dacă va discuta cu parlamentarii, după 15 august, despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului, Orban a răspuns: "Să nu punem carul înaintea boilor, să nu vindem pielea ursului din pădure, nu suntem în sesiune parlamentară. Când va începe sesiunea, în septembrie, cu siguranță că vom căuta cel mai potrivit moment în care vom avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă acest guvern. Dacă țara n-ar avea guvern, ar fi mai bine decât să aibă Guvernul Tudose. Cu siguranță vom căuta să trimitem la plimbare acest guvern care a bulversat întreaga societate. Discuțiile le vom purta, dar acum n-o să vă spunem cu ce parlamentari discutăm".

În ceea ce privește pensiile, Orban a spus că PSD este singurul vinovat pentru toate inechitățile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimțite care au apărut, pentru dezechilibrul grav care există între cheltuieli și venituri în bugetul de pensii.

Orban a reamintit că PNL va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care vizează pensiile pentru grupele I și II de muncă.

Rareş ConstantinescuPublicat Joi, 10 august 2017
3273
 | 2
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nicu Olahus
0
Baiii Rares II ....nu fi copil !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Grig
+5
Lume, lume !!! Sica Mandolina a iesit la rampa...aplauze furtunoase !!!! (Acum, vorbind serios, l-am urmarit si eu cu mare atentie, aseara, la A3. Din pacate, am auzit numai prostii spuse cu aroganta , gen Gorghiu si Turcan ! Foarte nasol, in Romania nu mai exista opozitie...).
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Belphegor
+4
Ascundeti-l o data, ca m-am saturat de mutra lui!
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Citadin
+6
Si crezi ca cei multi si nemultumiti din psdea or sa iti lase tie Ludovic I-ul ciolanul? Asa ...sa nici macar mirosul....ca e in curtea altora? sau o sa faceti voi o imparteala de firimituri ca altfel nu ajunge
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Tiaso
+6
O sa trimiti tu guvernul psd acasa poate in alta viatza.
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
+6
Că Dragnea e în pericol să piardă puterea nu e mare stres pe capul romănilor , chiar ar linişti spirite încinse şi s-ar ocupa de probleme pentru care sunt plătiţi să le rezolve ... , în interesul ţării ... ! Asist la ora aceasta pe un post tv la programul lăutarului pnl-ist Orban ... ! De o oră , nu a reuşit să spună , decăt că PSD-ul e aproape minoritar în Parlament , că măsurile şi programul aceluiaşi PSD au adus ţara în faliment ... bla-bla ... ! În schimb , nu a fost în stare să spună o măsură , una singură , care să convingă romănii că PNL-ul e cel mai potrivit în aceste momente să conducă Romănia ... ! Lălăială de proastă calitate repetată cu aroganţa-i nelipsită şi gesticulări cu mîinile caracteristice unui anumit tip de infractor care aşteaptă momentul potrivit să-şi înjunghie pe la spate adversarul ... ! Lamentabilă prezenţă ... !
Publicat Vineri, 11 august 2017
+Răspunde
ha,ha
+6
Cand am citit ce spune Orban, prima data m-a umflat rasul, apoi am dat in plans, ce s-a ales de PNL.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Serios ?
+3
Si asta e pericol ? Daca pierde puterea Dragnea , Romania nu mai exista sau o tara intreaga rasufla usurata ( inclusiv votantii PSD-ului ) ?
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Zaharia
-3
Ei, asta nu cred, Dragnea s-a consultat inainte cu colegii, care i-au dat mana libera. bani sa iasa. Ca e dragnea sau altul nu conteaza, sa iasa bani pentru barinii rosii si pentru structurile de forta care-i sustin. Restul, da-i in pana mea, pardon, a lui Dragnea!
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Valahu
+7
Nu le va iesi,dar ....Actiunea " Dragnea - tinta" are scopul subversiv al impiedicarii masurii din programul de guvernare privind.... "Limitarea considerabila (adica cel putin 50%) a scurgerilor ilegale de bani din Romania".... ceea ce pentru companiile si bancile straine de pe piata romaneasca va reprezenta o adevarata lovitura !! Toti sunt mobilizati pentru "Dragnea - tinta" : U.E.-ul, DNA-ul, "Lista lui Soros", parti din SRI, camarila lui Iohanis, Issar escu dar si ziaristi (manjiti !?). Aceasta opozitie la Dragnea are puternice legaturi cu elita corporatista de la Bruxelles care alimenteaza presiunea anti PSD cu bani multi. Este tot mai evident ca se impune o reforma a procuraturii, incluzand legea raspunderii magistratilor.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Președinția SUA aleasă în 2016 a luat sfârșit
Publicat acum 17 ore şi 51 minute
Opt luni de aventură economică a PSD
Publicat acum 3 ore şi 4 minute
Hai la lupta cea mare!
Publicat acum 14 ore şi 53 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 25 minute