Dragnea, în pericol să piardă puterea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a devoalat modul în care partidul său vrea să pună mâna pe putere.

Astfel, Orban spune că PNL ar urma să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tudose, însă nu oricum, ci numi atunci când vor exista şanse ca ea să treacă.

Liderul liberal dă asigurări că și-a făcut calculele și că, potrivit acestora, coaliția PSD-ALDE ar dispune de doar un vot peste majoritatea absolută.

„Ei nu mai au majoritate, din cauza asta o să încercăm să ne adresăm fiecărui parlamentar în parte”, a explicat Orban la Adevărul Live.

Sunt mulţi nemulţumiţi şi în PSD, şi în ALDE

„ … moţiunea de cenzură şi trebuie depusă în momentul în care are cea mai mare şansă să treacă, în momentul în care legăturile din interiorul coaliţiei sunt rupte şi unde există într-adevăr posibilitatea de a obţine voturi de la partenerii majorităţii parlamentare şi de la parlamentarii din interiorul majorităţii parlamentare”, a mai spus Orban.

Totodată, Orban a dat asigurări că este pregătit să formeze un Guvern.

„PNL e mereu pregătit să-şi asume guvernarea. Avem şi ideile de guvernare, şi oamenii potriviţi. Am demarat procedura de reorganizare a comisiilor de specialitate, regândirea programelor sectoriale. Eu nu sunt adeptul unui Guvern din umbră. Oricine e activ în comisia de specialitate poate să fie într-un viitor guvern, chiar ministru”, a explicat liderul PNL.

Președintele PNL nu se află însă la prima declarație de acest fel. În urmă cu doar câteva zile, acesta susținea, la Târgu-Jiu, că partidul pe care îl conduce va căuta „cel mai potrivit moment în care va avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă” Guvernul Tudose.

Întrebat dacă va discuta cu parlamentarii, după 15 august, despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului, Orban a răspuns: „Să nu punem carul înaintea boilor, să nu vindem pielea ursului din pădure, nu suntem în sesiune parlamentară. Când va începe sesiunea, în septembrie, cu siguranță că vom căuta cel mai potrivit moment în care vom avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă acest guvern. Dacă țara n-ar avea guvern, ar fi mai bine decât să aibă Guvernul Tudose. Cu siguranță vom căuta să trimitem la plimbare acest guvern care a bulversat întreaga societate. Discuțiile le vom purta, dar acum n-o să vă spunem cu ce parlamentari discutăm”.

În ceea ce privește pensiile, Orban a spus că PSD este singurul vinovat pentru toate inechitățile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimțite care au apărut, pentru dezechilibrul grav care există între cheltuieli și venituri în bugetul de pensii.

Orban a reamintit că PNL va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care vizează pensiile pentru grupele I și II de muncă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.