Dragnea: În PSD trebuie făcut un program de gestiune a carierei

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Iaşi, că în partid numirile în diverse funcţii, inclusiv cele din administraţie, nu trebuie să se facă în baza prieteniilor, ci în funcţie de expertiza fiecărui membru, adăugând că este necesar un program de gestiune a carierei, transmite Bursa, care citează Mediafax.

Liviu Dragnea a afirmat, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Iaşi, că în partid trebuie făcut un program de gestiune a carierei, adică o evidenţă calitativă a membrilor.

„Să ştim pe fiecare domeniu care dintre colegii noştri au expertiză, să ştim ce calităţi are fiecare, ce pregătire are şi de câtă încredere se bucură în comunitate. Când numim pe cineva să fim siguri că îl alegem pe cel mai bun din domeniul acela”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai afirnat că este dificil de răspuns la întrebarea: „Suntem noi siguri că atunci când PSD a avut dreptul legal să propună sau să numească pe cineva în anumite funcţii, aceia au fost cei mai buni oameni pe care i-am avut?”

„Nu-i uşoară întrebarea. Nu tot timpul s-au făcut numirile aşa cum ar fi fost corect să se facă. Nu s-au făcut numirile în mod eficient şi n-a fost corect faţă de membrii de partid. Prin acest program noi câştigăm două lucruri: suntem siguri că îi punem pe cei mai buni oameni ai noştri în funcţii, începând cu guvernul şi terminând cu orice funcţie unde poate propune partidul, chiar şi în administraţia locală. În al doilea rând, câştigăm un sentiment care e pe cale să se piardă în PSD, că munca fiecăruia e urmărită şi apreciată”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că sunt tineri în PSD care aşteaptă o schimbare, în sensul că munca lor este apreciată şi că cineva îi urmăreşte şi au şansa să avanseze şi în politică şi în administraţie.

„Nu mai vrem ca numirile să le facem noi între noi, adică «eu îl ştiu pe prietenul meu, care e prieten cu prietenul lui». Dacă rezolvăm acest subiect, atunci PSD va fi total schimbat ca şi percepţie faţă de celelalte partide. Dacă nu reuşim să facem asta, nu avem un viitor”, a mai spus preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.