Dragnea, întrebat dacă PSD îl va propune iar premier pe Ponta

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi – întrebat dacă în eventualitatea câștigării alegerilor parlamentare Victor Ponta va fi propus pentru funcția de premier – că PSD va propune „un candidat care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis”.

„Dacă — și cred că vom câștiga alegerile și locale și parlamentare și vom face majoritate la toamnă — PSD-ul va propune un candidat pentru prim-ministru care va fi greu de refuzat de către președintele Iohannis și care va putea să formeze un guvern performant care încă o dată o să trebuiască să o ia, să ia România mai de jos, așa cum în general a făcut-o PSD-ul mereu, și o să o pună din nou pe o cale de dezvoltare stabilă, așa cum s-a întâmplat în toate perioadele în care PSD-ul a fost la guvernare și mai ales în ultima perioadă în care au fost guverne conduse de Victor Ponta”, a spus Dragnea.

Totodată, întrebat când îl va „lăsa” pe Victor Ponta să revină la conducerea partidului, Dragnea a afirmat că „deocamdată” el este susținut de către pesediști pentru funcția președinte al partidului la fel ca atunci când a fost ales și că respectiva funcție „nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou”.

„În PSD funcția de președinte nu se lasă, nu se dă, nu se face cadou. La noi este o procedură amplă prin care președintele este ales de către toți membrii. Deocamdată, spun deocamdată pentru că nimeni nu e ales pe viață, exercit această funcție și se pare că susținerea mea în partid este la fel de mare ca atunci când am fost ales”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea și Victor Ponta au participat joi, în județul Olt, la întâlniri cu membri de partid la Caracal, Slatina și Balș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.