Dragnea: Mă gândesc serios să fac plângere penală

Liviu Dragnea a răspuns la Antena 3 declaraţiilor făcute de Gabriel Liiceanu în Comisia de Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European potrivit cărora liderul PSD ar fi cerut demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Iată declarația explicită a șefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: ”Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi”, a susţinut Liiceanu.

Întrebat despre această declaraţie, liderul PSD a susţinut: „Nu aveţi cum să găsiţi această declaraţie pentru că nu am spus. Am transmis un comunicat presei, este un pic ca la Radio Erevan, eu îmi aduc aminte că la un răspuns de acum două săptămâni am spus că nu voi cere demisia doamnei Kovesi după decizia CCR. Şi am fost criticat de o parte a presei. Am spus că nu este rostul meu. Obiectivelor noastre nu sunt acelea de schimbare a şefilor Parchetelor. Am aflat cu stupoare şi am crezut că totuşi în România poate apărea o limită a minciunii, a manipulării. Să citezi o declaraţie falsă în Parlamentul E uropean mi se pare grav. Eu am trimis comunicatul, nu ştiu cât de mult va ajunge la europarlamentari. Dincolo de atacul la mine, este un atac violent la adresa României. (…)Sunt nişte oameni care vor să facă mult rău României. Guvernul României va trebui să aibă o poziţie oficială, pentru că o asemenea afirmaţie gravă trebuie combătută foarte ferm”, a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, liderul PSD a anunţat şi că se gândeşte să-l acţioneze pe Gabriel Liiceanu în instanţă. „Nu am luat decizia dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.