×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 36 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:42
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Despre impozitul global pe gospodărie
Dragnea: Nimeni nu va plăti mai mult

Liviu Dragnea, a declarat, joi, că, în urma introducerii impozitului global pe gospodărie, românii vor fi impozitați mai puțin.

Dragnea a precizat că noțiunea de gospodărie va fi definită în lege.

"Nimeni nu va plăti mai mult. Se înlocuiesc cele două cote de impozitare — 16% impozit pe salarii și pe alte activități și cea de 5% pe dividende — se înlocuiesc cu 0% și 10%, adică toată lumea va plăti mai puțin. Gospodăria înseamnă o sigură persoană adultă, un om care trăiește singur în gospodărie, sau un grup de persoane care locuiesc sau nu împreună, poate să fie o familie care are copilul student, locuiește la București, de exemplu, dar se gospodăresc împreună, adică și copilul participă la acest lucru. Deci un singur adult cu venituri proprii, soț și soție sau doi parteneri, soț și soție și copii aflați în întreținere, frați cu soțiile, copiii și părinții, soț, soție, copiii și bunici, sunt prinse aproape toate exemplele. Gospodăria va fi definită în lege. Noi acum avem două categorii de venituri: impozabile și neimpozabile. Veniturile neimpozabile sunt cele din agricultura de subzistență care și acum sunt scutite de impozite, acestea rămân așa", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că veniturile medicilor vor fi neimpozabile, iar veniturile din dividende, pentru care acum se plătește impozit 5%, nu vor mai fi impozitate. Veniturile din piața de capital, cele din donații și din moșteniri nu se vor impozita de asemenea.

"Veniturile impozabile sunt cele salariale, veniturile din PFA, din DDA, veniturile din agricultură peste pragul de neimpozitare, veniturile din chirii, dobânzi și cedare de bunuri. Pentru aceste venituri impozitul va fi de 10%. De exemplu, avem o gospodărie formată din soț, soție și doi copii minori. Venitul soțului, salariul brut, de 3.000 de lei, al soției, salariul brut este 1500 lei, venitul lunar pe gospodărie este de 4.500 de lei, deci anual 54.000 de lei. În programul nostru de guvernare am spus că de la 1 ianuarie 2018 veniturile sub 60.000 de lei vor fi impozitate cu 0. Acum plătește impozit această familie 6.311 lei, în 2018 impozitul va fi 0. Va avea în plus 3.200 de lei alocare pentru copii, iar beneficiul gospodăriei va fi de 9.511 lei", a explicat Dragnea.

Paul DumitrescuPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
796
 | 5
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan Căpitan de Plai
0
Cred că, conform spuselor Satanei, primăriile ar trebui să ridice bordurile la trotuare cu încă câteva produse...”Videanu” ca să nu dea laptele și mierea pe trotal!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
lili
+2
Minte, minte, l-am vazut aseara la Antena 3 cum mintea! Rusine! Calcule facute pe diferite salarii sau pensii arata ca Impozitele platite de 2 persoane(ca ING) cu salarii mari sunt mult mai mari decat daca s-ar fi impozitat separat cu 10%, cum s-au laudat in campania electorala, ca vor Impozita cu ZERO tot ce e sub 2000 Lei si cu 10% tot ce depaseste 2000 Lei! Vor impozita la sange, foamea de bani e uriasa, pomenile cu care au castigat alegerile trebuie platite, a spus-o chiar Olguta, "de unde bani pentru mariri daca nu ipozitam tot", a spus Olguta! Grindeanu a si luat-o discret in suturi! Mincinosilor!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
bucovineanul
+3
Asa au spus si cand a modificat PSD in frunte cu Ponta, Codul Fiscal, dupa care, *gospodarii !!! au platit un impozit de ... 4 - 5 sau 6 00 de lei in loc de 100 sau 2 00 de lei pana la aceasta modificare a codului fiscal ...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+7
Dragnea: Nimeni nu va plăti mai mult, o să luăm banii de la CAR şi-o să dăm la tot cartieru, după nevoi: pentru cea mică, o foaie, iar pentru cea mare, 2 sau 3( cu recomandare de la medicul de ghetou). Pamperşi nu mai avem, e criză...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Walter
+9
"Venitul soțului, salariul brut, de 3.000 de lei, al soției, salariul brut este 1500 lei, venitul lunar pe gospodărie este de 4.500 de lei" Da, dar cf. modificarilor angajatii urmeaza sa suporte integral contributiile sociale, adica 26,3% pensie (acuma 10,5 angajatul si 15,8 angajatorul ) si 10,7% sanatate (acuma 5,5 angajatul si 5,2 angajatorul ). Adica din salariul brut se vor scadea 37% (fata de 16% ACUMA), apoi daca e cazul se mai impoziteaza. AZI angajatului cu pana in salariul mediu i se retine cam 30% din salar. Deci, CUM NU SE VA PLATI MAI MULT?! Sau ce curvasarie promoveaza Dragnea? Se lauda ca impozitul va fi mai mic dar nu zice ca contributiile se DUBLEAZA! Pai cand tragi linia, cf. noului cod fiscal propus ramai cu mai putini bani.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Incepe colectivizarea?
+7
Initiativa fiscala prin care se introduce termenul ''gospodarie ca forma de asociere a mai multor persoane'' este cumva o forma de refacere a colhozurilor/CAP-urilor?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
petru
+10
Asa reimpoziteaza pensiile.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Corect @ petru
+9
Corect, pt. ca daca unul/una mai este inca salariat si altul/a pensionar si suma depaseste plafonul, se impoziteaza in fond si pensia sau in cel mai fericit caz cele doua pensii. Daca dividendele aveau 5% acum pot avea 10% impozitare pt. ca de obicei cei care au economii/investitii sunt cei cu venituri medii nu minime pe economie, deci la doua salarii medii pe ec. 3100x2x12=74400 orice dividend va fi impozitat cu 10%, iar strainii care detin actiuni in tara vor plati sau deja platesc impozit ZERO pt. ca nu au gospodarie la noi. Iata cum se face inca o lege in favoarea altora.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Moesia
+7
Pai ce relaxare fiscala este ... !!??? In codul fiscal actual se prevede 40 la suta deducere din venitul pe chirii. Acum o injumatatesc. Dragnea a anuntat cu surle si trambite ca CASS la veniturile din chirii (introdus prin ordonanta de guvenul needucatului Ponta - unic in Europa -) nu va mai exista, dar exista in continuare. Iar ideea asta cu venitul pe gospodarie ar inseamna ca nu mai trebuie sa dai trimestrial impozit la chirii si la niciun alt venit ... salarii, pensii etc., decat anual!!! Aberatie mare pentru ca nu vor putea face fata platilor lunare. Pentru ca altfel daca platesti impozitul trimestrial la chirii, pensia iti este impozitata cu suma ce depaseste 2000 lei.... , salariul idem ce declaratie sa mai dai ? Stai sa aduni bonuletele cu miile ca SA-TI DEDUCA EI CATIVA BANUTI? Daca se introduce totusi aberatia guvernarii grindeanu , atunci trebuie stipulat ca NUMAI CEI CE DOARESC SA-SI DEDUCA ANUMITE SUME CHELTUITE POT SOLICITA ASTA, NU OBLIGATORIU!!! Vad ca aia de la fisc au terminat tot ceea ce aveau de facut si se gandesc, iata, cum sa impoziteze mai mult pe toata lumea!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 30 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 29 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017