Iohannis, suspendat? Cum răspunde Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns miercuri seara acuzațiilor copreședintelui PNL Alina Gorghiu potrivit cărora social-democrații ar avea în plan suspendarea președintelui Klaus Iohannis înainte de alegerile parlamentare.

Dragnea i-a transmis miercuri seară, la Bistriţa, lui Iohannis că poate „să stea liniştit”, pentru că partidul său nu intenţionează să-l suspende, dar că în schimb nu la fel de liniştit poate sta Guvernul Cioloş.

„Mi-e greu să fiu serios la asemenea prostii (referire la declarațiile lui Gorghiu – nr.). Trebuie să fiu foarte atent, să îmi găsesc cuvintele potrivite, pentru că, totuşi, vorbim de o doamnă care trebuie respectată, nu? Nu există aşa ceva în planul nostru, suspendarea preşedintelui. Sincer, nu pot să comentez, că sunt prostii. (…) Domnul preşedinte Iohannis să stea liniştit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniştit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloş nu înţelege că mai sunt unii miniştri care trebuie schimbaţi, pentru că deja au început să producă prejudicii serioase pentru statul român, atunci îşi asumă riscuri foarte mari şi poate să fie considerat părtaş la aceste prejudicii. (…) Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanţi, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate naţională”, a spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD declarațiile lui Gorghiu sunt generate de „disperarea” liberalilor, care nu reuşesc să crească în sondaje.

„Probabil că aceste declaraţii pe care le fac cei de la liberali sunt generate de disperare. N-am reuşit să văd nici eu, nici alţi colegi de-ai mei la ei un proiect sau un plan, o strategie pe care să o prezinte cuiva. Nu ştiu decât să spună lucruri despre noi. Încearcă să facă tot felul de alianţe, am văzut şi la Bucureşti, să se unească, să se retragă unii, să rămână alţii, nepropunând nimic pentru bucureşteni. Sunt afirmaţii făcute de liderii unui partid care scade în fiecare zi în sondaje, pentru că nu propun nimic, au şi lupte interne foarte serioase”, a afirmat Liviu Dragnea.

Chestionat despre o posibilă moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acest lucru îi este cerut de către colegii de partid, dar că varianta este încă analizată, deoarece există posibilitatea ca noul guvern să fie „la fel de slab” şi să aibă nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce România într-o zonă de instabilitate.

În viziunea lui Dragnea, printre ministerele care au în prezent o activitate „foarte proastă, cu efecte negative serioase” se numără Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului, în timp ce calificativul „bine” l-a acordat celor de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Externe.

Alina Gorghiu l-a acuzat marți seară pe Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu că au în plan ” o eventuală suspendare a președintelui României” înaintea alegerilor parlamentare.

„Alegerile din iunie au și o miză națională importantă, nu doar una locală. Triada Ponta-Dragnea-Tăriceanu pregătește cea mai puternică ofensivă: împotriva justiției, a PNL, a Președintelui, a Guvernului și, în general, a tot ce înseamnă normă democratică și europeană. Cei trei iau în calcul toate variantele ca să poată prelua puterea și nu se vor împiedica de nimic să pună în practică restaurația statului ticălos. România va deveni un Hexi Pharma la nivel național, iar lupta anticorupție se va dilua, pas cu pas, cu ei în fruntea României. Miza PNL este să oprească acest lucru. Aceasta este și miza alegerilor din 2016”, a spus Gorghiu marți seară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.