Dragnea: Orașul Brezoi a fost în pericol să fie măturat de ape

Vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut, joi, că a existat riscul ca orașul vâlcean Brezoi să fie măturat de ape, dacă specialiștii de la Hidroelectrica și de la Apele Române nu ar fi ținut sub control barajul Brădișor.

„A fost un caz special la barajul de la Brădișor, la 20 de km în amonte de Brezoi în care dacă cei de la Apele Române și cei de la Hidroelectrica nu lucrau împreună să găsească nivelul optim de deversare ca să și reziste barajul, dar și să țină sub control nivelul debitului care merge în aval, orașul Brezoi putea să fie măturat. N-am dat atunci informația și nu voiam să panicăm, dar dacă am fi ajuns în situația în care constatam că acolo nu mai puteau fi ținute lucrurile sub control, orașul Brezoi ar fi putut fi evacuat”, a declarat Dragnea într-un interviu pentru DC News.

Dragnea a mai anunțat că, la solicitarea lui Ponta, se analizează posibilitatea schimbării legii care vizează asigurarea locuințelor, în contextul în care multe dintre casele afectate de inundații nu erau asigurate.

„Și dacă ar vrea să facă asigurări, nicio companie nu asigură o casă de paiantă.(..) Am vorbit cu prim ministrul care ne-a cerut să modificăm legea”, a afirmat Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.