Dragnea: Pentru Justiție, trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că miercuri va avea loc o ședință a coaliției de guvernare în care se vor stabili cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Justiției și respectiv ministru pentru IMM-uri.

„În cursul săptămânii viitoare, trebuie să se stabilească aceste două nominalizări, să fie aprobate și în structurile politice ale coaliției și trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de președintele Iohannis. Am vorbit cu domnul prim-ministru în seara aceasta, urmează să vorbesc și cu domnii Tăriceanu și Daniel Constantin, miercuri să avem o ședință a coaliției în care să discutăm despre aceste propuneri și, poate tot miercuri, în cele două structuri politice ale celor două partide să le aprobăm, urmând să dăm drumul la celelalte proceduri legale și constituționale. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, ne-am gândit și noi la unele(…)”, a spus Dragnea duminică, la România TV.

El a adăugat că pentru cele două portofolii trebuie avute în vedere câteva lucruri.

„Pentru Justiție, trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun, greu de contestat, care să aibă capacitatea să relaționeze cu instituții internaționale, să aibă și experiență în domeniul ăsta, să aibă știința Constituției și a deciziilor Curții Constituționale, să aibă, de asemenea, capacitatea de a genera, de a coordona și de a duce la final o dezbatere serioasă, nu prelungită la infinit, în care să se discute despre toate problemele legate de legislația din acest domeniu. (…) În ceea ce privește ministrul pentru IMM-uri, trebuie să fie un om cu o oarecare greutate politică, un ministru care să înțeleagă mediul de afaceri, să aibă experiență de a fi condus instituții, care să poată să comunice foarte bine și care să aibă capacitatea ca în fiecare zi să facă lucruri, pentru că este unul din ministerele în care în fiecare zi trebuie să se întâmple lucruri. De asemenea, să aibă o capacitate foarte mare de relaționare, pentru că dacă nu săptămânal, cel mai târziu la două săptămâni, trebuie să aibă întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri”, a arătat liderul PSD.

Dragnea a menționat că ministrul Justiției poate fi ales atât dintre oamenii politici, dar și dintre independenți, dacă îndeplinește condițiile amintite de el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.