„Frăţie mafiotă” versus „frăția banului” în PSD

Acuzat de Mircea Geaonă că face parte din „frăția banului” alături de Victor Ponta și Sebastian Ghiță, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, îi acuză la rândul său pe Geoană şi Marian Vanghelie că fac parte dintr-o „frăţie mafiotă” împreună cu Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu care ar fi încercat să impună oameni cu probleme penale în funcţii cheie ale statului. Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care a demisionat de la Ministerul de Interne, în februarie 2009, după numai o lună de mandat.

Întrebat vineri seară la România TV dacă se teme de acţiunile viitoare ale lui Marian Vanghelie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge (…) L-am auzit pe el şi pe Mircea Geoană vorbind despre nu ştiu ce frăţie. Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne”.”

Dragnea a vorbit la postul lui Ghiță despre cum ar fi funcționat în 2009 această frăţie. „În dimineaţa zilei în care trebuia să depun jurământul, am fost chemat la Mircea Geoană în birou, unde se aflau Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu pentru a-mi impune să fac nişte numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituţiile statului. Era vorba de numiri la UM 0962 şi prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discuţie foarte urâtă în care cei doi îi spuneau lui Mircea Geoană că nu acceptă ca înţelegerea lor să nu fie respectată”, a declarat Dragnea.

Unit în cuget și simțiri cu Ghiță

Pe de altă parte, Dragnea s-a declarat de acord cu deputatul Sebastian Ghiță, care a afirmat că PSD trebuie să scape de eticheta de comunist, susținând însă că „nimeni nu a zis să plece Ion Iliescu din partid”.

„Sebastian Ghiţă este un băiat cu foarte multe idei bune şi care va performa în politică, cum a performat şi în afaceri. Singura lui problemă este că vrea să se întâmple lucrurile foarte repede”, a declarat Liviu Dragnea la România TV, postul lui Ghiță.

„În ceea ce-l privește pe Ion Iliescu, trebuie să spun că am citit scrisoare pe care a postat-o pe blogul său. Dincolo de orice altceva, este nedrept ca PSD să fie perceput ca un partid comunist. Victor Ponta nu a fost membru de partid și nici eu nu am fost membru de partid. Fac o precizare… nu am nimic cu oamenii care au fost membri de partid, dar e nedrept ca pe noi să se pună acestă etichetă”, a spus vicepremierul PSD.

Întrebat dacă Ion Iliescu trebuie să plece din PSD, Liviu Dragnea a afirmat: „Politica nu este așa binară. Nu s-a pus problema să plece din partid. Absolut nimeni nu a pus această problemă. Ieri am stabilit că trebuie să facem ceva pentru a scăpa de această etichetă profund nedreaptă. Nimeni nu a zis să plece Ion Iliescu din partid”.

Geoană acuză „frăția banului” Ponta-Ghiță-Dragnea

Acuzațiile lui Dragnea la adresa lui Geoană și Vanghelie vin după senatorul Mircea Geoană a declarat vineri, după ce a fost exclus din PSD că el nu face parte din frăția banului Ponta-Ghiță-Dragnea, spunând că noua deviza a PSD a devenit bogat și corupt.

”Ponta a explicat în sfârșit motivul pentru care am fost exclus din partid în condițiile în care a pierdut într-o manieră catastrofală alegerile prezidențiale. A explicat motivul principal al acestui gest pe care nu pot să îl înțeleg: ”Eu și cu dl Geoană nu gândim la fel”. Are dreptate, eu nu fac parte din frăția banului Ponta-Ghiță-Dragnea, nu cred că cei care gândesc diferit trebuie să fie eliminați pentru că devine un rival într-un viitor Congres”, a declarat senatorul într-o conferință de presă.

”Bogat și corupt a devenit noua deviză a PSD-ului condus de traiada Ponta-Ghiță-Dragnea. Aceasta nu este stânga adevărata, nu este ceea ce așteaptă de la noi milioane de români”, a mai afirmat Geoană.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.