Dragnea: Principalul meu regret…

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la predarea mandatului către Sevil Shhaideh, că principalul său regret este că proiectul regionalizării nu a fost pus în practică.

„Unul din marile mele regrete reprezintă faptul că, brusc, a dispărut în USL dorința reală de a se modifica Constituția, care (…) să ne creeze posibilitatea ca, în Constituție, să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea.(…) Era și este necesară în continuare regionalizarea pentru România pentru că declanșează foarte multe energii, care acum sunt potențiale, dar nu sunt folosite. (…) Ăsta este principalul meu regret”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Fostul ministru a precizat că ținta majoră, la preluarea mandatului, a fost realizarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, iar acest obiectiv a fost atins.

O altă țintă a fost, potrivit lui Dragnea, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

„Nivelul de absorbție era foarte scăzut și era îngrijorător. Față de 110 milioane de euro pe an, am reușit împreună cu toată echipa să ajungem la 2 miliarde de euro numai pe Programul Operațional Regional, într-un an și opt luni de zile”, a spus Dragnea, menționând că, pe mandatul său de ministru, s-au realizat de asemenea „un program coerent de investiții publice și o prioritizare a investițiilor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.