Dragnea: Să-l folosim pe Iohannis și să-l lăsăm să ne folosească

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a propus vineri seara, la Școala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate de la Constanța, încheierea unui pact al tuturor forţelor politice pentru o strategie de dezvoltare a României pe 20-30 de ani. Dragnea a spus că își dorește foarte mult, după „epoca Traian Băsescu, o epocă a războiului”, să intrăm într-o nouă epocă politică, afirmând că președintele Klaus Iohannis „nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ” și îndemând în acest context: „Haideţi să-l folosim, haideţi să-l lăsăm să ne folosească”.

„Vreau să promovăm ideile unei păci politice eficiente, ale unui armistiţiu politic pe termen lung. Vreau să promovăm ideea unui pact politic al tuturor forţelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficientă şi strategică a acestei ţări pentru următorii 20-30 de ani. Gândiţi-vă ce ar înseamna să mergem ca şi până acum. O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine următoarea guvernare şi dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte. Şi România după fiecare ciclu politic pierde un an sau doi şi pierde în competiţia din ce în ce mai dură cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi să promovăm aceste idei de un climat politic bazat pe dialog şi continuitate, nu cumva este posibil ca noi să ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţară care să fie peren şi să nu mai poată fi schimbat de nicio forţă politică pentru că a participat la construcţia lui”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat în acest context că toate scandalurile din perioada când Traian Băsescu a fost preşedinte nu au folosit nimănui.

„Gândiţi-vă la cei 10 ani care au trecut. Zece ani sfâşiaţi de războaie permanente politice, de conflict permanent, de hărţuieli permanente în care s-au frânt destine, în care România a pierdut momente importante şi oportunităţi importante. Gândiţi-vă cum ar fi fost guvernele Victor Ponta dacă ar fi fost un alt climat politic, bazat pe dialog, fiecare cu doctrina lui, faţă de perioada în care trebuia tot timpul să răspundă unor atacuri venite din alte zone. Cui a folosit acest lucru ? A folosit românilor ? Nu. I-a folosit lui Traian Băsescu ? Nu. Ne-a folosit nouă ? Nu. Poate a folosit celor care nu iubesc această ţară”, a mai spus președintele interimar al PSD, precizând că îşi doreşte ca această perioadă să fie depăşită şi să se intre într-o nouă epocă politică.

„Îmi doresc foarte mult să intrăm într-o nouă epocă politică. Epoca Traian Băsescu, o epocă a războiului, s-a consumat, suntem într-un moment de inflexiune. Avem un preşedinte care nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ, haideţi să-l folosim, haideţi să-l lăsăm să ne folosească. Sper să înţeleagă şi preşedintele, sper să înţelegem şi noi, liderii de partid şi membrii de partid, că un război politic permanent dus cu orice preţ şi cu mize foarte mici nu face decât să afecteze viitorul acestei ţări„, a afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea: PSD ar putea da un premier femeie

La același eveniment, Dragnea a spus că el crede că în patru-cinci ani partidul său ar putea da un premier femeie, și astfel „am putea avea pentru prima dată în România un prim-ministru frumos şi căsătorit cu un bărbat”, adăugând: „Nu că Victor nu este un băiat frumos şi tânăr”.

„Dacă PSD este un partid mare, asta se datorează, cred eu, în bună măsură, dacă nu în primă măsură, se datorează femeilor din PSD. Femeile din PSD i-au fost credincioase acestui partid poate mai mult decât unii bărbaţi. Unora nu prea le-a ieşit, au fost bărbaţi în PSD – care nu mai sunt în partid – care nu au fost aşa credincioşi acestui partid cum au fost, sunt şi vor fi mereu femeile din PSD şi pentru asta tot partidul, în frunte cu mine şi cu ceilalţi colegi bărbaţi, vă suntem recunoscători şi vă mulţumim că în continuare ne mai răbdaţi”, a spus Dragnea.

„Avem o colegă care este comisar european, avem colege în Guvern, avem colege în Parlament, avem colege în administraţia locală, dar nu avem, de exemplu, nu am avut până acum curajul să ne propunem ca, în 4-5 ani, PSD să dea un premier femeie acestei ţări. Am putea avea pentru prima dată în România un prim-ministru frumos şi căsătorit cu un bărbat. Nu că Victor nu este un băiat frumos şi tânăr. Dar cred că am putea să ne punem ca obiectiv acest lucru. Eu cred că în 4-5 ani România ar putea fi pregătită să aibă un Guvern condus de o femeie, cu toate avantajele care derivă din acest lucru”, a mai afirmat președintele interimar al PSD, care s-a declarat de acord cu propunerea Organizaţiei de Femei a PSD ca, la viitoarele alegeri, 30 la sută din candidaţii spartidului să fie femei.

Şcoala de Vară a femeilor din PSD se desfăşoară în acest weekend la malul mării. Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, Victor Ponta nu a fost prezent la evenimentul de vineri seara. Ponta și miniștrii săi s-au reunit vineri în Delta Dunării.

Foto ziuadeconstanta.ro
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.