Dragnea şi căprarii lui, moartea pesedeului

Pesediştii se vor întreba de ce nu am scris „Dragnea şi generalii lui“, iar useliştii de ce nu am scris „Dragnea şi locotenenţii lui“. Răspunsul e simplu. Şeful PSD nu este nici un mare strateg, dar nici căpetenie de clan mafiot. Liviu Dragnea este un politician de conjunctură. A profitat din plin de anumite situații, dar nu are capacitatea de a alege oameni competenţi pentru a-i pune în funcţii-cheie. Toate nemulţumirile sale de astăzi i se trag de la cei pe care i-a numit şi de la problemele pe care i le-au creat aceștia din crasă incompetenţă. Culmea, încercând să-l ajute. Poate că ar fi momentul să facă un apel către oamenii lui, să-i roage cum poate el mai frumos: „Nu mă mai ajutaţi, oameni buni, pentru că de fapt mă îngropaţi!“.

De la celebrul ministru „Altă întrebare“ până la şefii ANAF, toţi numiţii i-au făcut mai mult rău nefericitului Dragnea decât duşmanii săi de moarte. Şi-a dorit în jur o echipă de generali. A reuşit să adune o echipă de căprari. Iar aceştia îl conduc rapid spre un sfârşit politic lamentabil şi spre o predictibilă condamnare cu executare. Poate a crezut prea tare în Teleorman și oamenii săi, poate nu a avut încredere în alţii şi a riscat. Dar evident nu a câştigat. A dat jos un premier pentru că nu a respectat strict programul de guvernare şi apoi a numit un alt premier cu un program sensibil modificat. Balamuc curat!

Un căprar a numit Dragnea şi la preşedinţia Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor. În loc să se ocupe de gravele probleme ale Armatei române, în special cele privind dotarea precară, acesta îşi ocupă timpul „rezolvând“ presupusul ”complot legionar cu elemente de lux” îndreptat împotriva siguranţei naţionale, pe care eu, împreună cu diverși politicieni ieșiți de mult din activitate, l-aş susţine. Este vorba, de fapt, despre o reclamaţie halucinantă făcută de către o persoană care, în mod evident, nu are toate ţiglele pe casă. Desigur, acest mod căprăresc de a hărțui jurnaliști corecți nu-i va aduce lui Dragnea puncte în plus la capitolul simpatie.

Nici noul Guvern nu a scăpat de căprării lui Dragnea. Este plin. Şi aceştia, în neputinţa lor, fac lucruri trăsnite. Din păcate, atunci când este vorba de soarta unei ţări întregi, nu poţi ieşi cu căprării la înaintare. Măcar să fi împănat Guvernul şi cu câţiva generali. De sămânţă… Vedem zilele acestea un fenomen ciudat. Apar ca din neant şi dispar la fel de misterios naționalizări, taxe şi biruri. Ni se spune că economia duduie, dar în acelaşi timp se vede clar pe faţa tuturor pesediştilor groaza că nu vor prea mai putea susţine exagerat de generoasele măriri de pensii şi salarii. Şi atunci vor trebui să părăsească borcanul cu miere al puterii. Pentru multă vreme.

Numeroși alegători şi tot mai mulţi pesedişti se întreabă de ce guvernarea nu poate fi realizată decât de căprarii lui Dragnea. De asemenea, sunt deja ameţiţi de derapajele necontrolate ale măreţului program de guvernare, câştigător de alegeri şi simpatie populară. Nu numai pesediştii au început să aibă greţuri de mişcare. Aliaţii de la ALDE sunt de-a dreptul șocaţi de declaraţiile halucinante venite din partea unor miniştri pesedişti sau consilieri ai acestora. Nu mai ştiu cum să se delimiteze, dar în acelaşi timp nici să nu strice coaliţia de guvernare. Practic, PSD este total depăşit de situaţie şi se afundă din ce în ce mai mult.

Nu cred că sperietoarea Soros îi va convinge pe români că Dragnea, programul şi ai lui căprari au fost sabotaţi din afară. Bineînţeles, există câţiva fanatici ai teoriilor conspiraţioniste. Nu mulţi, din fericire. Dacă liderul vremelnic al pesediştilor nu-şi va da seama că numirile în funcţii ar trebui făcute pe competenţă, nu pe obedienţă, şi ar înlocui măcar o parte de căprari cu oameni calificaţi, în curând, el, programul său de guvernare şi pesedeul vor da faliment. Dragnea şi căprarii lui, moartea pesedeului…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.