Dragnea şi Gorghiu, demers comun pentru recredibilizarea Parlamentului

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după votul din Camera Deputaților pe Noul Cod Fiscal, că a vorbit cu Alina Gorghiu, copreședinte PNL, despre un plan comun de acțiuni și măsuri pentru recredibilizarea Parlamentului României.

„Ieri am fost sunat de Gorghiu care a spus că susține acest demers (proiectul de recredibilizare a Parlamentului). Am convenit să avem un demers comun și să încheiem un plan de acțiuni și de măsuri prin care Parlamentul României să fie recredibilizat. Nu vreau să folosesc cuvântul de reformare a Parlamentului României. Este incorect ca Parlamentul să aibă o cotă de încredere foarte redusă. În maxim o lună putem prezenta acest plan. (…) Este o invitație comună prin care am convenit ca săptămâna următoare să construim un grup de lucru. Este vorba de regulamente, de codul de conduită a parlamentului, de atitudinea parlamentarilor și de felul în care Parlamentul și parlamentarii comunică. Vom discutat toate lucrurile care au deranjat până acum și care au făcut Parlamentul să nu fie credibil. Toți parlamentarii sunt oameni serioși și nu este corect ca, în ansamblu, această instituție să nu fie văzută cum trebuie”, a spus Dragnea, potrivit B1.ro.

Acesta a mai precizat că puterea și opoziția pot avea consens pe temele importante.

„Nu sunt copil să cred că puterea și opoziția vor avea colaborare pe absolut toate domeniile. Putem găsi însă resurse interioare ca pe marile teme să găsim consens”, a mai spus Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.