Dragnea și Ponta îi liniștesc pe traseiști

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după ce OUG care a dat liber la traseismul aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că ordonanţa este în vigoare, spunând că aleşii care au trecut la alte partide nu au probleme şi nimeni nu-şi pierde mandatul.

”La această oră Ordonanţa este în vigoare. Cei care au trecut, inclusiv cei care au trecut la PNL, că tot au făcut ei plângere penală, rămân fără probleme. Nu-şi pierde nimeni mandatul”, a spus Dragnea, precizând că aleşii locali rămân trecuţi la alte partide, fără a-şi pierde mandatul, chiar dacă Ordonanţa va fi respinsă şi de Senat.

Dragnea a mai susţinut, miercuri, că nu are habar ce s-a întâmplat cu majoritatea PSD în cazul Ordonanței care nu a întrunit numărul necesar de voturi în Camera Deputaţilor, el menţionând că a stat în prima bancă.

Întrebat ce s-a întâmplat cu majoritatea PSD, atât de prezentă în alte momente, Dragnea a răspuns: „Habar nu am, nu ştiu. O să vorbim cu liderii de grup, nu ştiu”.

La rândul său, Victor Ponta a declarat miercuri, după ce OUG 55 privind migraţia aleşilor locali nu a trecut la vot în Camera Deputaţilor, că nimeni din cei care au trecut deja de la un partid la altul nu-şi va pierde mandatul.

”Eu cred că nu-şi pierde nimeni absolut niciun mandat, nici cei care au trecut la PNL-PDL, pe care îi vedeţi că au trecut”, a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că se bucură foarte mult că ordonanţa trece deja de Parlament, arătând că în felul acesta se închide discuţia despre aceasta, putând fi atacatată la Curte când va deveni lege.

Pe de altă parte, Ponta a susținut că nu este supărat pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru faptul că au absentat sau nu au votat ordonanţa.

”Absentează din toate părţile parlamentarii. Nu am dreptul ca prim-ministru să cenzurez activitatea lor. Şi nu sunt supărat niciodată pe nimeni, încerc doar să facem lucruri importante”, a mai spus Ponta.

Legea pentru aprobarea OUG 55/2014 (ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali) nu a trecut de Camera Deputaţilor. S-au înregistrat 195 de voturi în favoarea ordonanţei, 109 „contra” şi 21 de abţineri.

Pentru ca actul normativ să treacă, ar fi fost necesare 202 voturi. Au fost prezenţi în plen şi miniştri, inclusiv premierul Victor Ponta, motiv pentru care s-a amânat şedinţa de guvern, dar tot au lipsit 7 voturi.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.