Dragnea, suspendat şi din PSD, şi din Parlament

Alegerile locale au luat partidele pe nepregătite exact cum sosirea iernii îi surprinde pe drumari. Partidul Naţional Liberal tot încearcă să găsească un candidat pentru Primăria Capitalei pe care alegerile din 5 iunie să-l prindă pe listă şi în libertate, în timp ce Partidul Social Democrat constată că legislaţia referitoare la scrutinul pentru locale este de toată jena.

Având o bogată experienţă în organizarea şi conducerea campaniilor electorală, dar şi găsindu-se în faţa unei hotărâri cruciale în ceea ce-l priveşte, decizia ÎCCJ în Dosarul „Referendumul”, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este tot numai o atenţie şi numai un sfat. Iată învăţăturile lui Liviu Dragnea către oamenii săi, pesediştii: „Până acum, recunosc că le-am spus cu tărie să respecte legea, acum le spun ceva în plus, să studieze foarte bine legislaţia, pentru că legislaţia este atât de complicată încât trebuie să fii un foarte bun specialist şi trebuie să se uite şi ei cu ochii lor pe ceea ce le spun juriştii din preajma lor şi cei de la departamentul financiar, în aşa fel încât orice decizie să fie foarte bine analizată din prisma unor posibile interpretări a oricui”.

Scurtă recapitulare. Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare din cauza implicării pe care a avut-o în pregătirea şi derularea referendumului pentru demiterea preşedintelui României în anul 2012. Sentinţa definitivă în acest dosar va fi dată pe 22 aprilie 2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2012, deputatul Dragnea era secretar general al PSD, adică numărul 2 în partid. În 2012, USL-ul condus de PSD avea o largă majoritate în Parlament. De o bună bucată de vreme, Liviu Dragnea este numărul 1 în partid, iar PSD-ul continuă să aibă majoritatea în Parlament. În concluzie, cel care recunoaşte cu seninătate că legislaţia referitoare la alegeri este proastă şi plină de capcane este unul dintre principalii vinovaţi pentru cum arată pachetul de legi care-i pune pe activişti în pericol şi-i face pe procurorii DNA să-şi frece mâinile de plăcere.

Deputatul, şeful de partid şi inculpatul în Dosarul „Referendumul” Liviu Dragnea a mai declarat: „Din păcate, în România, se constată că legislaţia este făcută în aşa fel încât plaja de interpretare este nemărginită”. Corect ar fi fost ca domnul Dragnea să spună: „Din păcate, în România, se constată că legislaţia este făcută de toţi neaveniţii, puturoşii şi fricoşii încât se poate vedea cu ochiul liber că incompetenţa este nemărginită”.

Pentru ce-a făcut, dar mai ales pentru ce n-a făcut, Liviu Dragnea ar trebui judecat de colegii săi de partid şi condamnat la o pedeapsă pe viaţă cu suspendare. Cu suspendare şi din PSD, şi din Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.