Dragnea, trei dintr-o lovitură

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii. Preşedintele Partidului, Liviu Dragnea, a anunţat decizia, care, chipurile, ar fi fost luată după ce s-a consultat cu membrii Guvernului. Domnul Dragnea se referă la mulţimea de agenţii împrăştiate în toată ţara, care au apărut ca urmare a înfiinţării unor agenţii „mamă” la Capitală. Pentru ca pensionarii să se minuneze şi să înţeleagă de ce nu le vor creşte veniturile aşa cum Partidul a promis în campania electorală, Liviu Dragnea a exagerat, spunând că există „mii” de astfel de agenţii, care urmează să fie comasate. Ceva concedieri, a fost întrebat şeful Partidului. „Nu neapărat”, a răspuns acesta, scopul comasării reprezentându-l „eficientizarea activităţii instituţionale”.

Şi-acum traducerea din limba Partidului în limba română. În ciuda declaraţiilor optimiste ale lui Liviu Dragnea şi a celor împreună cu dânsul, conform cărora sub conducerea înţeleaptă a Partidului România a devenit un tigru, un urs şi un cerb al Europei pe partea economică, nu sunt bani. Şi n-au cum să fie, din moment ce Guvernul Partidului le ştie doar pe alea cu pomenile, nu şi pe alea cu investiţiile. Nefiind bani, trebuie făcute nişte disponibilizări. Acestea trebuie mascate într-un fel, pentru ca lumea să nu spună că PSD-ul a început să semene cu PDL-ul, şi de aceea cuvântul disponibilizare va fi îngropat de propaganda Partidului de cuvântul comasare. O comasare absolut necesară, vor explica Liviu Dragnea şi cei împreună cu dânsul, pentru a reduce birocraţia şi pentru a cheltui resursele financiare mai cu folos. Bineînţeles, disponibilizările se vor face în aşa fel încât militanţii şi simpatizanţii Partidului să nu sufere, adică să nu fie lăsaţi pe drumuri.

În al doilea rând, Partidul mai are o problemă nerezolvată de când s-a instalat confortabil la butoane: nu a putut să-şi planteze oamenii în toate funcţiile de conducere din cadrul instituţiilor descentralizate. Nu a putut din cauza legislaţiei, dar şi fiindcă teama de procurori nu-i mai permite să aranjeze concursurile. Comasarea asta va însemna instituţii noi, iar la instituţii noi este nevoie de oameni noi. Merg şi ăia vechi, însă depinde de care parte a baricadei politice se află. Pentru a evita să-şi pună oamenii în situaţii neplăcute, Partidul va numi şefi de instituţii cu titlu interimar şi, sub diferite pretexte, va amâna organizarea de concursuri şi va tot prelungi perioadele de interimat.

În concluzie, Liviu Dragnea rezolvă trei probleme dintr-o lovitură: dacă va fi întrebat cum rămâne cu banii pentru mărirea pensiilor şi a salariilor unor categorii de bugetari va spune că mai întâi trebuie să termine comasarea, ca să aibă resurse financiare suficiente, face rost de bani pentru ca Guvernul să nu intre în blocaj financiar şi plantează oamenii Partidului în funcţii de conducere, închizându-le acestora gura şi fidelizându-i.

Tare Partidul, şmecher cârmaciul!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.