Dragnea, un monument de europenism

Nici bine nu a intrat în vigoare Legea antifumat, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a şi declarat că actul normativ ar putea suferi modificări, pentru că este prea aspru: „Legea este mult prea dură şi nicio măsură atât de restrictivă nu este, de regulă, respectată”. Atenţie, vorbim despre o lege iniţiată de deputatul PSD Aurelia Cristea, care fără votul coaliţiei conduse de PSD nu ar fi putut fi adoptată. Şi acum, vine şeful PSD şi spune că legea e prea dură, prea ca la ţară şi, de aceea, trebuie corectată. Iată încă o dovadă că legile în România se fac la plezneală.

Pesemne că atunci când a dat cu legea în fumători, fugărindu-i din birouri, din restaurante şi de peste tot unde sunt doi pereţi şi un tavan, PSD-ul nu s-a gândit câţi bani pierde bugetul de stat prin reducerea numărului de ţigări cumpărate. Probabil că domnul Dragnea şi pesediştii domniei sale nu ştiu, dar aproape 80% din valoarea unui pachet de ţigări înseamnă accize şi alte taxe, şi că un procent important din valoarea ţigărilor merge direct la Sănătate. Pesemne că domnul Dragnea şi supuşii domniei sale nu au calculat nici cât vor pierde bugetul de stat şi bugetele locale prin scăderea numărului de clienţi ai barurilor şi restaurantelor. Probabil că domnul Dragnea şi cei împreună cu domnia sa nu s-au gândit nici la faptul că va creşte numărul de ore nelucrate în instituţiile publice, din cauză că angajaţii vor face naveta între birou şi locul de fumat amenajat în aer liber.

Prin Legea antifumat, la fel ca-n cazul Legii antidefăimare, Liviu Dragnea şi pesediştii domniei sale care le ştiu pe toate vor să demonstreze cât de europeni sunt ei. Dacă tot sunteţi atât de european, domnule Dragnea, poate faceţi pe lângă legea antifumat şi o lege antifumuri. Fumuri pe care le aveţi toţi cei care ajungeţi în poziţii importante.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.