×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 05:06
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Dragnea visează, Iohannis nu cedează
Sorin Avram
Sorin Avram

Pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, a plecat vacanţa cu trenul de Franţa. Vacanţa a plecat mai repede decât şi-ar fi dorit Klaus Iohannis, pentru că a venit Emmanuel Macron cu avionul de Franţa şi a trebuit să-l întâmpine, să stea de vorbă cu acesta şi să povestească poporului ce a însemnat vizita preşedintelui francez pentru România. De fapt, vacanţa domnului Iohannis a fost tulburată mai repede de anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la modificările pe care Parlamentul ar trebui să le aducă legilor Justiţiei.

Schimbările enunţate de omul pus de PSD să conducă Justiţia îi nemulţumeşte, în ordinea numerelor de pe tricouri, pe Klaus Iohannis, Laura Codruţa Kovesi, Augustin Lazăr şi Monica Macovei, care vorbesc despre intenţia majorităţii parlamentare de a nenoroci statul de drept. De partea cealaltă se află iniţiatorul proiectului legislativ, Liviu Dragnea şi colegii săi de arme din PSD şi ALDE. Domnul Dragnea susţine că „că sistemul de justiţie nu trebuie să se învârtă în jurul lui Klaus Iohannis, nici al lui Kovesi, nici al lui Lazăr. Nu e vorba că nu sunt de acord cu preşedintele. Sunt nişte principii enunţate, vor fi nişte texte dezbătute foarte serios”.

De fapt, nu este vorba despre Justiţie, ci despre Putere. Despre puterea pe care cei grupaţi în jurul preşedintelui României nu vor să o cedeze, iar cei aflaţi de partea cealaltă a baricadei vor să pună mâna, pentru a putea dormi liniştiţi în paturile lor.

Pe Klaus Iohannis şi pe Liviu Dragnea nu-i interesează dacă omul simplu are parte de o anchetă corectă şi de un proces echitabil, care să se desfăşoare într-un timp rezonabil. În numele statului de drept, Klaus Iohannis nu doreşte să renunţe la puterea pe care i-o conferă instituţiile de forţă, iar în numele aceluiaşi stat de drept Liviu Dragnea visează să aibă toată puterea.

Fără instituţiile de forţă, Klaus Iohannis poate să plece într-un concediu prelungit din care să revină la sfârşitul mandatului, pentru a-şi face bagajele ca să se întoarcă la Sibiu. De partea cealaltă, Liviu Dragnea visează să privească satisfăcut cum i se topesc dosarele unul după altul şi cum dispar obstacolele care în prezent îl împiedică să ajungă prim ministru şi să candideze la preşedinţia României în 2019.

Sorin AvramPublicat Vineri, 25 august 2017
3115
 | 13
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
QX
0
Neincrederea oricarui demers este generata de statura morala (la piciorul broastei, si chiar mai putin) a decidentilor (Dragnae ai Iohanisaia ...) poseori demonstrati de consistente dosare penale, iar degringolada sistemului legislativ (fiecare propune legea care spera ca-l va transforma - chiar si cand e demonstrat mai patat ca toti leoparzi la un loc, in purul purilor) este haosul necesar unei reabilitari trucate, sistem legislati schimbat (daca nu in fiecare sesiune parlamentara, macar odata cu schimbarea puterii legislative) cand vrea muschiul infractorului ajuns decident si posesor de deget dupa care se voteaza in parlamentul "democratic" tocmai asta e, iar pentru cei care citesc cinstit pe aici si posteaza fara sa semneze state de plata, ar trebui sa stie ca orice modificare de lege ascunde, nimic altceva decat, magarii ale politicienilor, din 1990 legile se tot schimba si is din ce in ce ma proaste si mai dedicate.
Publicat Duminică, 27 august 2017
+Răspunde
linx
-1
Tovarese Avram, de unde ai tras concluzia ca se vor topi dosarele coruptilor daca legile pe care nici unul dintre noi nu le-a vazut ,deveni realitate Ce fel de ziarist esti ? Cum iti poti permite sa fabulezi ? Acum incaodata imi dau seama de ce te-au dat afara in Anglia din functia care o detineai ! Las noi merge caci ne crezi prosti ?
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ linx
+2
Raspunsul e foarte simplu, ti-l dau chiar eu: pentru ca in caz contrar n-ar mai avea nici un sens sa vii cu legile astea.
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
cib
+10
Justitia in Romania, in general, e o gluma macabra. Cat timp procurorii vor face parte din magistratura, nimic nu se poate schimba.
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir @ cib
+1
Dar judecatorii de rand de ce sa faca parte din magistratura? Ce anume ii califica drept magistrati, spre deosebire de procurori? Inteleg sa faca parte din randul magistratuilor doar persoanele din instantele supreme, atat la judecatori cat si la procurori. Restul nu.
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Stanica
-2
Dragnea viseaza. Legand stirea asta cu o alta tot din Cotidianul, in care Dragnea spune ca-i plac femeile, putem deduce lesne ca Dragnea are vise erotice; probabil insotite si de descarcari hormonale nocturne.
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Radu Humor. Va inteleg, supararea exprimata in comentariul dumneavoastra , si totusi; nu cred ca PRESEDINTELE ROMANIEI trebuie sa mai se amestece in JUSTITE cu numirile in functiile respective, sigur exista banuiala ca politicul sa isi bage nasul in JUSTITIE, dar si omul din Dealul Cotrocenilor a fost intr-o aglomerare politica inainte de a fi om in Deal, asa ca eu un simplu condicar, lefegiu, cred ca Ministrul JUSTITIEI, Tudorel Toader, are dreptate cu propunerile sale, eu cred ca, in general, este bine intentionat si nu face jocurile nimanui din PSD, dar suporta si respectivul ingerintele in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantuililor Europei: francezii( vedeti cat tupeu pe prezidentul francezilor in afirmatiile obraznice, nesimtite, ordinarismul discursului sau, in vizita de 8 ore de la Bucuresti pe care putea sa nu o faca, sa ne scuteasca de prezenta sa si a sotiei sale cam purii, pe meleag romanesc), englezii, germanii ! Stimate domn legat de zicerea: '' Cineva se-ntreba ce le lăsăm noi, urmaşilor noştri, dar a renunţat la întrebare când un interlocutor i-a replicat : - Dar oare merită să le lăsăm ceva ?! Că după cum se vede, n-ai pentru cine te jertfi ! Că numai prin jertfe se mai poate salva azi România ! '', eu cred ca tara asta care este azi, dupa 28 de ani de balamuc nou, un NIMENI ECONOMIC care atrage in mod obiectiv un NIMENI POLITIC, trebuie salvata de la faramare ca stat national unitar, trebuie ca romanii sa nu fie risipiti in Lumea asta cam prost facuta asa cum doresc dusmanii nostrii, nu putini, trebuie revigorate INVESTITIILE IN TARA ASTA, LOCURILE DE MUNCA CU SALARII IN ACORD CU PRETURILE DE AZI (cam 1-1,5 mil. locuri de munca in special in industrie de varf ), aici cred ca trebuie '' sa ne jertfim '' cei care mai avem ceva in capatanile astea de pe umeri sa pastram intreg '' pamantul asta gras si frumos '' care cu dragoste majoritatea romanilor ii spunem ROMANIA ! Sanatate maxima !
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
romanul
-5
sa confunzi copacul dragnea cu padurea romanilor nu e doar incompetenta, cu rea vointa, aroganta, nesimtire din ceata lui pitigoi basescu, macovei, boc ce dadeau codurile ca ordonante si nu guitza unul. acum toti ESTE DESTEPTI??/ NOAPTE BUNA GURNALISTI DE 00!!
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
dragnea mai mult face rau PSD
0
Domnule Avram , eu nu pot sa cred ca dumneavoastra vi se pare normal ca condamnatii penali sa faca legi, sa se certe cu magistratii si sa dea sfaturi despre justitie in tara asta? Nu poate fi pus semnul egal intre Dragnea si Iohannis. Daca PSD-ul vrea sa convinga opinia publica ca e nevoie de noi legi in justitie, ca sunt seriosi si transparenti sa nu il mai lase pe Dragnea sa vorbeasca. PSD sa gaseasca pentru comunicarea cu cetatenii un pesedist integru cu studii juridice, care intelege ca legile sunt pentru toti romanii, nu cu dedicatie pentru un grup sau grupuri privilegiate. Un hot, chiar reformat nu va convinge niciodata un om cinstit sa ii aprobe legile in Romania. Chestie de mentalitate, nu judecam acum cauzele. Bazinul electoral al PSD este 3 milioane, romanii sunt 15 milioane. Daca presedintele cere referendum pe tema coruptiei ,PSD este maturat, cu toti mortii adusi sa voteze!
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
NumeMagdalena Valentina Feru @ dragnea mai mult face rau PSD
+9
@"Dragnea mai mult face rau PSD"- Au pus oamenii un specialist integru cu studii juridice , care sa comunice reformele necesare - Tudorel Toader , dar l-ati luat la injuraturi ca e sluga lui Dragnea... Deci argumentul tau e dovedit fals. Dragnea e condamnat pentru ca a chemat oamenii la vot , pentru nimic altceva , cauta hotararea judecatoreasca pe internet si citeste-o cu ochii tai.
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
MATALE HABAR NU AI... @ dragnea mai mult face rau PSD
+12
MATALE habar nu ai ce inseamna SISTEMUL DE JUSTITIE DIN ROMANIA. Nu cred ca ai fost vreodata intr-un tribunal. Nu te-ai bucurat de nesimtirea si prostia unui procuror plictisit si nici de mezalianta PARCHET, JUSTITIE si INSPECTIE JUDICIARA atunci cand vor sa inchida un dosar sau sa condamne un cetatean. Nu ai citit in viata ta MIZERIA DE COD PENAL pe care au fost condamnati o gramada de romani. Asa se face ca marile tunuri de sute de milioane de euro s-au finalizat cu condamnare cu suspendare in timp ce altii pentru o paine primeau cinci ani cu executare. Aranjarea dosarelor s-a facut o buna bucata de timp prin celebra aplicatie ECRIS pe care nu are nimeni voie sa o expertizeze. A trebuit sa vina CURTEA DE CONTURI ca MINISTERUL JUSTITIEI sa modifice aplicatia. Instantele se pot aranja si acum prin aceeasi aplicatie , trebuie sa sti sa dai niste bife pe interfata grafica si problema s-a rezolvat. Toti pintr-o bifa poti sa pierzi un proces daca dosarul nu este afisat pe site. Cat despre CSM, in ultimi ani a oferit POPORULUI imaginea celei mai sinistre institutii, oameni paraleli cu interesele POPORULUI ROMAN care par sa actioneze numai la comanda. MAFIA GULERELOR ALBE SI LUMEA INTERLOPA infratita cu oameni din PARTIDE, POLITIE, JUSTITIE, PARCHETE si SERVICII fac ce vor in ROMANIA (a se vedea drama cetatenilor din TIMISOARA ca si alte orase din tara). INFRACTIUNILE GRAVE (economia neagra) nu ajunge niciodata in INSTANTELE DIN ROMANIA.Din orice raspuns dat la orice cerere adresata de un cetatean unui PRESEDINTE DETRIBUNAL, CSM,INSPECTIE JUDICIARA , se degaja lipsa de responsabilitate, si lipsa de respect fata de cetatean. Uneori raspunsurile sunt identice indiferent de subiectul sesizarii si niciodata CEREREA CETATEANULUI NU NESTE JUSTIFICATA. Atunci cand se da un raspuns inteligibil si personalizat iti dai seama ca nimeni nu citeste nimic. La un momendat ajungi sa iti dai seama daca castigi sau nu un proces dupa modul in care esti privit de judecator .
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Radu Humor
-6
E cu dus şi-ntors : Dacă Dragnea vrea să scape de dosarele sale, nu înseamnă că Johannis nu vrea să scape de ale lui ! Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei din anturajul fiecăruia dintre ei ! Dovadă că Justiţia este la cheremul Puterii, o baiaderă ce-şi oferă serviciile celui aflat pe cai mari ! Degeaba li s-au mărit salariile aproape la nivel echivalent cu cei din UE, că ei tot nişte şpăgari ordinari au rămas ! Cu cele câteva excepţii care confirmă regula ! Şi parcă nu era de ajuns atâta, toţi cei care au îndrăznit să-şi facă conştiincios această nu numai nobilă, ci şi împărţitoare de dreptate, uneori chiar de viaţă şi moarte, meserie, au fost nevoiţi să plece din sistem, sau au fost forţaţi s-o facă prin diferite înscenări şi acuze ce nu s-au dovedit nicodată ! O ţară în care Justiţia este atât de coruptă nu poate ajunge decât în situaţia în care se află România : Hoţii la putere şi cei cinstiţi excluşi de la decizii importante pentru Ţară ! Strigător la cer este şi faptul că cei care reprezintă, dragă Doamne , ţări cu democraţii consacrate se complac în a-i susţine şi proteja pe primii, pentru că doar nişte politicieni corupţi pot lua atâtea decizii dezastruoase pentru Ţară, România pierzând doar într-un sfert de secol tot ce-au înfăptuit generaţii întregi timp de sute de ani ! P.S. Cineva se-ntreba ce le lăsăm noi, urmaşilor noştri, dar a renunţat la întrebare când un interlocutor i-a replicat : - Dar oare merită să le lăsăm ceva ?! Că după cum se vede, n-ai pentru cine te jertfi ! Că numai prin jertfe se mai poate salva azi România ! Dar teamă mi-e să nu ajungem la vorbele amare ale lui Petre Ţuţea : - Am făcut 12 ani de puşcărie pentru nişte....
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Radu Humor
+11
Foarte adevărat ... , şi tragic ... !
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Radu Humor
+3
Foarte curios : Pe 26 august la orele 15, 35 comentariul meu avea un minus, iar cel al domnului Ţăranu, avea zece de plus ! Şi-n fond era vorba doar de-o confirmare a spuselor mele, pentru care-i mulţumesc !
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Obuz @ Radu Humor
+1
Tu nu ai mintea lui Taranul, framantarile tale in postari adipoase nu intereseaza pe nimeni , sute de cuvinte goale,Taranul e pac -pac si rata cade!Taranul tot Taran,nu stie ce e ciocolata,mananca hartia si arunca bucata!
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Radu Humor @ Radu Humor
+1
Ei, aşa mai merge ! Acum am şi eu zece ! E drept că cu minus, dar orişi cît, vorba cuiva ! Unde mai pui că a picat şi-un obuz , care n-a explodat încă, dar nici mult nu mai are !
Publicat Sâmbătă, 26 august 2017
+Răspunde
Ţăranul
+12
Klaus Iohannis , Laura Codruţa Kovesi , Augustin Lazăr , Monica Macovei , Tarcea , Ghena , Orban ... . Doi bani nu dau ăştia pe justiţie şi pe destinele romănilor ... ! Disperarea pentru a îşi menţine privilegiile şi dorinţa oarbă , de putere absolută ... trimit aceste personaje către lada cu gunoaie a istoriei recente ... !
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
Cireșica
-8
Dragnea și Tăriceanu sunt disperați de a scăpa de justiție. În nebunia lor risca sa arunce tara în haos asta e adevăratul BINOM psd-alde 2 partide putrede de corupți.batalia finala e 1: a scăpa de justiție și a nu platii ei și camarila lor de infractori și 2 slăbirea justiției și reîntoarce la statutul de Zeu al politicianului de a nu i se întâmplă nimic.
Publicat Vineri, 25 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Tun cu indemnizația de artist
Publicat acum 21 ore şi 6 minute
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 9 ore şi 47 minute
Compania Tarom, o afacere în familie
Publicat acum 16 ore şi 55 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 11 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 23 minute