×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 23 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:14
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Profeția liderului PSD față cu "sistemul"
Dragnea: "Vor fi multe nopți de nesomn pentru mulți"

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI va cerceta numirea procurorilor-șefi în 2013, atunci când era președinte Traian Băsescu, iar Victor Ponta era premier și ministru interimar al Justiției, spune președintele PSD, Liviu Dragnea.

"E foarte posibil Comisia SRI să ajungă la aceste informații, care sunt foarte interesante, din ce am auzit, eu nu vreau să bat câmpii. Dar mă gândeam astăzi că nimeni n-a prezentat tot procesul (de numire a procurorilor-șefi din 2013, n.r.). (...) Este posibil, nu știu sigur dacă va fi așa, Comisia de control SRI să aibă acces și la toate informațiile, la tot ceea ce a fost în spatele acestor propuneri. Eu bănuiesc, dar ca să nu fie doar o bănuială cred că lucrurile trebuie făcute instituțional, ca să stea în picioare (...), ca să aibă greutate și să nu poată fi contestate. Sper că nu am stricat noaptea unora", a declarat Dragnea, marți seară, la Antena 3.

Dragnea se bazează pe senatorul PSD Claudiu Manda, care a fost propus să preia conducerea Comisiei SRI, și pe ceilalți parlamentari din această comisie, despre care a spus că "sunt oameni care nu se sperie".

Liderul PSD a susținut că unii oameni cu funcții importante "au depășit o linie roșie" și practic prin acțiunile lor "lovesc la temelia statului" și "calcă pe cadavre".

"Vor fi multe nopți de nesomn pentru mulți, au depășit o linie roșie, pur și simplu. În sensul că după linia asta roșie lovești la temelia statului și calci pe prea multe cadavre. Este suficient, țara aceasta are un potențial de dezvoltare uriaș, nu putem să mai stăm indiferenți când țara este sugrumată pentru că trebuie să fie arestați oameni de afaceri români care deranjează, trebuie să fie scoși în piața publică politicieni care au românism în ei și care vor să schimbe lucrurile în bine, jurnaliști care au ținut de-a lungul anilor flacăra aprinsă, cu toate furtunile și cu toate amenințările. Nu mai merge", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susținut că în perioada următoare "o să vedem lucruri urâte și comportamente urâte, o să vedem disperare", dar că în rândul populației "a început să crească foarte mult speranța că se poate, că în Româna putem avea speranța ca niciunui român să nu-i fie frică de nicio instituție, ci doar de lege".

Despre declarațiile lui Dragomir și despre anchetarea sa

În opinia lui Liviu Dragnea, după declarațiile făcute public de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florian Coldea la SRI, din ce în ce mai mulți oameni din toate zonele vor începe să vorbească, iar cei care încă mai susțin "un sistem profund corupt și care a produs victime" sunt din ce în ce mai puțini, în vreme ce "manipulările" de până acum nu vor mai avea efect deoarece au apărut dovezi evidente.

"Vor fi mulți care vor începe să vorbească, din toate zonele, au început să prindă curaj, au văzut că eu n-am cedat, că Parlamentul începe să înțeleagă care este rolul său și parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă. (...) Sunt absolut sigur că toți cei care mai susțin în continuare acest sistem corupt în profunzime, care a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovați, care a virusat, a otrăvit un sistem public în România — toți cei care îl mai susțin, de teamă, din interes, sau din prostie, sunt din ce în ce mai puțini și nu înțeleg că procesul este ireversibil, cu toate manipulările care au fost făcute până acum, dar care au din ce în ce mai puțin efect. Încep să nu mai țină, pentru că încep să apară tot mai multe dovezi evidente și în fața evidenței orice om normal cedează, adică este aproape imposibil să convingi un om normal și de bună credință să se lase dus de un val de manipulare când avem niște dovezi evidente", a declarat Dragnea.

Dacă va fi cazul se va forma și o comisie specială de anchetă, mai ales dacă, în condițiile în care se vor face verificări serioase, se va ajunge și la alte persoane de la vârful SRI decât cele în jurul cărora s-a creat "o legendă", a spus acesta.

"Cred că trebuie să ajungem la adevăr să vedem cât e legendă sau nu cu Florian Coldea", a safirmat Dragnea. Întrebat dacă fostul director al SRI George Maior ar fi putut să gireze acțiunile lui Coldea, el a răspuns: "Nu am de unde să știu asta deocamdată, dar eu cred că nici în cazul ăsta nu trebuie să mergem așa, după fel, cum ar spune Gică Hagi, dacă se fac audieri și cred că se va dori să fie o verificare serioasă, atunci se dau legendele la o parte și se face o verificare pe documente, pe fapte, pe declarați, pe evidențe".

Potrivit lui Liviu Dragnea, din punct de vedere instituțional, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, nu ar fi putut "să facă de capul lui toate aceste lucruri" care au fost dezvăluite de Dragomir.

Dragnea a afirmat totodată că anchetarea sa de către DNA, în legătură cu afaceri pe le-ar avea în Brazilia, este "o poveste contrafăcută".

"DNA lucrează și cu oameni de aici în Brazilia, au fost jurnaliști din România în strânsă legătură cu DNA în Brazilia. Ceea ce vreau eu să transmit, cu mare drag și cu mare prietenie către acea zonă, este că eu merg până la capăt. N-am furat bani din Brazilia, n-am spălat bani în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. Asta să fie foarte clar și ceea ce au făcut este la fel de grav ca declarațiile de aseară ale domnului Dragomir. Eu acolo am avocați, i-am trimis de aici acolo și avocații au început să aibă acces la informații. Așa că eu le transmit niște vești triste — nu se poate găsi nimic acolo pentru că nu este. Eu nu am făcut ceva și să-mi fie teamă și să zic să nu deranjez, nu", a afirmat liderul PSD.

El a adăugat că va merge în instanță când va avea toate informațiile oficiale și o să utilizeze toate căile legale pentru a cere tragerea la răspundere a celor implicați în crearea acestei "povești".

"Am sesizat și ambasada Braziliei de aici, n-am stat, am acționat imediat. Eu nu vreau să fac spectacol, dar ceea ce s-a întâmplat în legătură cu această poveste este foarte grav. Arată disperare. Această poveste, ca și alte povești montate, făcute, contrafăcute, date în presă, ridicate ca să avem motiv să ne apucăm de niște verificări, astea nu vor rămâne fără urmări. Dar eu aștept cu răbdare. (...) Când ai un profund sentiment de nevinovăție și de nedreptate care ți se face te abții cu greu, dar te abții, fiindcă important este rezultatul și nu vreau să transform ceea ce se întâmplă acum, acest proces de însănătoșire (a societății, n.r.) , într-o chestiune personală. De asta am stat și stau în continuare rezervat, în sensul că fac lucrurile care trebuie făcute așa cum prevede legea și așa cum prevăd drepturile mele. Ei fac greșeală după greșeală, generată de disperare", a declarat Liviu Dragnea, care a mai spus că nu știe dacă mai este implicat cineva în afară de DNA în ancheta din Brazilia.

Liderul PSD a menționat că nu a discutat cu șeful statului despre aceste lucruri: "Vă spun fără niciun fel de rezervă, cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuția. (...) Am așteptat și încă mai aștept. Nu e obligatoriu să purtăm o astfel de discuție, dar asta nu înseamnă că ceea ce s-a pornit se va opri".

Potrivit lui Dragnea, Parlamentul poate contribui la aflarea adevărului, deoarece "încă sunt multe zone bolnave în societatea românească și într-o parte din instituțiile din România".

Ioana RaduPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
3557
 | 12
 | 35
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+1
Ma intreb, unde era Lili in 2016? Oare nu se nascuse? Sau fiind in fasa nu stia inca sa citeasca, comunicatele Uniunii? Nu mai vorbesc de perioada anterioara cand facea naveta intre doua... burse. Si va asigur ca nu sunt medic ca sa pot astfel da diagnosticul. Daca tot este asa de motivata si "mobilata" cu neuroni, cum de nu-si da seama ca in ministere se afla COLOANA VERTREBALA s SISTEMULUI SECURIST? O veche metoda marxista, dinaintea fazei cand au inceput sa poata sa numeasca ministrii, adica inca inainte de primul razboi mondial!!! Sau in 2016 camarazii din Uniune ai ministrilor tehnozauri nici nu mai trimeteau astfel de comunicate care-i puteau demasca pe ministrii ca nu cer nici macar un amarat de euro?
Publicat Vineri, 15 septembrie 2017
+Răspunde
G.G.
-2
Nu stiu de ce dar nu te cred in stare de nimic,Dragnea.In afara de a te incrunta si a veni cu"udrisme" ,nu se vede nimic concret.Ar fi ceva concret:schimbarea ticaloasa din functie a lui Tutuianu .La de astea te pricepi.Prostii nu cad niciodata pe rand.Ei se aduna si cad cu gramada.Asta vei reusi sa faci in jurul tau.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Por Kule
-1
DRACnea sa va ya de PiSD-ei borati si borfasi ce pradati fara mila tara de peste 25 de ani de i-ati injumatatit popu latia fata de 1990 !!!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
eee @ Por Kule
+3
de basescu si macovei ai auzit ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Valahu
-3
Kovessy a gresit-o greu deschizand dosar aiurea lui Dragnea ! De aici i se va trage .
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+4
Pt.Lili. Madame dar nu se poate sa se faca un comentariu, sa puna un gazetar de un articol ca dvs. sariti in repriz, ca virgula cade drobul de sare '' COLAPSUL '', '' DUDUIE MINCIUNILE '', s.a.m.d.! Mai respirati otara, mai 'hodina prea va extenuati ! Sanatate maxima !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+7
Sacalii securisti de aici si-au si scos coltii. Sunt uniti in cugetul firav si in simtirile turbate fapt care le tradeaza inregimentarea. Nu ii intereseaza ca traim intr-un stat de nedrept, securist, datorita acelora care il ataca pe Dragnea prin toate mijloacele. Oare nu are mare dreptate cand afirma ca Coldea nu putea actiona de unul singur avand acoliti si superiori indoctrinati? Dar cand vorbeste de amestecul in politica a sefilor institutiilor de forta sub pretextul luptei anticoruptie in mod selectiv,dar cu consecinte in Parlament (noi majoritati si alte partide inventate), in concurenta neloiala a multinationalelor protejate? Sunt realitati tragice pe care lefegiii Securitatii pe net le ignora la comanda. In ce-l priveste pe Ponta, nu era clar ca trebuia cineva sa-i sanctioneze tradarile? Ponta, omul lui Basescu, care a propus-o pe Lulutza care face politie politica si dupa numire a decimat in ordine, PNL, USL si apoi PSD pentru a-i permite tradandu-l pe Crin sa fie candidat la prezidentiale in locul tradatului. Dar si sa-l aiba contracandidat pe un proaspat intrat in PNL ca sef (vacantarea fortata de DNA a functiei) lasandu-si la ordin contracandidatul scos din palaria sistemului sa castige. Coldea si Lulutza au facut aceste lucruri la ordin superior!!! Se spune ca la ordinul ambasadelor straine! In concluzie postacii securisti sunt tradatori de tara sustinand pe vandutii strainilor!!!!!!!! Vandutii care au sprijinit rebeliunea sorosista din ianuarie pentru a torpila alegerile. Culmea, in baza unui pretext, Ordonanta 13, care ESTE CONSTITUTIONALA!!!!!!! Vandutii care au montat apoi rebeliunea De Gringoleanu- Del Ponte fara sa mai fie Coldea la butoane, ci urmasii lui...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
dana
-1
Asta e cu adresa la Ponta. Dragnea e un tip disperat si suspicios cu toti cei din jurul lui. Se stie vulnerabil si a devenit paranoic, cred ca nu mai are incredere in nimeni. Schimba ministri, ataca in dreaota si in stanga, toti sunt dusmani. Doar ca... o asemenea pasare, pe limba ei piere. Sunt nenumarate exemplele in istorie, ca atunci cand un om ajunge asa este aproape de final.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin
-5
Ce panarama de om !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+2
Nu pot crede ce spune domnul Liviu Dragnea datorita amestecului in treburile interne ale ROMANIEI a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii ! Cum de au navalit asa tam nisam haitele islamiste pe litoralul Marii Negre, iar pe sotul doamnei Carmen-nr.: 1 in tara asta, pe domnul C.P. Tariceanu Presedintele Senatulului din Parlamentul ROMANIEI-nr.: 2 in tara asta si pe Presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentului Romaniei nr.: 3 in tara asta, onor domnul Liviu Dragnea ii doare in ceva moderabil, merg toti pe burta impreuna cu cei din serviciile secrete romanesti ca asa au primit ordine si indicatii de la cei care se amesteca in treburile interne ale tarii asteia amarate si aproape faramate dupa 28 de ani de balamuc nou ! SA VA FIE RUSINE GARGARAGIILOR, MARIONETELOR, VA INTERESEAZA NUMAI DE AVERILE VOASTRE ! Vai mama noastra de romani !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
lili
-3
In timp ce 'dudie" Minciunile lui Dragnea la Antena 3, "Inca 2 companii de stat sunt OBLIGATE sa vireze bani la Bugetul statului pentru a acoperi salariile marite ale bugetarilor: Transelectrica si Transgaz! Transgaz, compania nationala de transport al gazelor, si Transelectrica, transportatorul national al energiei electrice, au anuntat ca Ministerul Economiei le-a cerut sa vireze fiecare cate 171 milioane de lei actionarilor sub forma de dividende. Reamintim ca zilele trecute, Romgaz a anuntat ca trebuie sa aprobe rapid, la solicitarea Ministerului Energiei, distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub forma de dividende. In aceeasi situatie este si Conpet. Aceste solicitari apar la scurt timp dupa ce fostul sef al Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, il acuza pe Ministrul Finantelor, Ionut Misa, ca "suna personal la sefii companiilor de stat sa faca rost de cateva sute de milioane de lei". Transgaz si Transelectrica informeaza ca banii vor fi scosi din conturile "alte rezerve" si "rezultatul reportat". Aceasta in conditiile in care Toate companiile de stat au distribuit DEJA Dividendele din Profitul pe anul trecut. In urma unui Memorandum al Guvernului, Companiile de stat au fost obligate sa distribuie sub forma de dividende peste 90% din profit. Guvernul a pus ochii si pe rezervele pe care companiile le detin, in conditiile in care incasarile la bugetul de stat sunt mult sub cele estimate. Astfel, Guvernul spera sa poata acoperi majorarile de salarii in sectorul bugetar." Concluzie: "Duduie" minciunile, in realitate COLAPSUl ne paste, COLAPSul de care chiar Dragnea a vorbit acum vreo 3 saptamani!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
papusa cu cap de tfl @ lili
+2
Esti dintre toti disperatii de care vorbea Draqnea , cea mai disperata marioneta! Sa te vedem la Targsor !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 13 ore şi 23 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 19 ore şi 13 minute
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 21 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 23 minute