Drăgulescu, singurul gimnast român calificat într-o finală, la sărituri

Campionatele Mondiale de gimnastică au programat în prima zi de concurs primele trei diviziuni ale calificărilor masculine. România a intrat în competiţie în ultima subdiviziune a zilei, iar interesul principal l-a constituit Marian Drăgulescu, omul cu cele mai mari şanse de a câştiga o medalie.

Din cauza unor probleme medicale la gleznă, liderul echipei a renunţat să mai concureze la sol şi s-a axat doar pe calificările de la sărituri.

Drăgulescu a obţinut 14.900, având o evoluţie destul de curată, după un exerciţiu cu nota de plecare din 5.600. Cu acest rezultat, românul se clasează pe locul 2 în clasamentul intermediar şi teoretic nu are cum să rateze finala, având în vedere că mai este de desfăşurat o singură subdiviziune (programată marţi de la ora 16:30).

Pe primele două locuri la acest aparat s-au clasat doi japonezi, Kenzo Shirai – 15.233 şi Kochei Uchimura – 15.166, dar ultimul s-a retras din concurs după ce s-a accidentat. Tot la sărituri, Cristian Băţagă a fost nota cu 14.066, iar Vlad Cotuna cu 13.000, ambii fiind departe de finală.

Marian Drăgulescu este şi singurul sportiv din delegaţia masculină care are şanse să se califice într-o finală la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale, în urma calificărilor de azi-noapte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.