Drapelul Ucrainei, arborat pe una dintre cele mai înalte clădiri de la Moscova

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colțuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri construite pe vremea dictatorului Iosif Stalin pe cheiul Moscovei – chiar în centrul capitalei ruse – și au vopsit în albastru o parte din steaua ce amintește de perioada sovietică, relatează Interfax și Ria Novosti, citată de Agerpres.

Drapelul național ucrainean a fost dat jos la scurt timp de angajați ai primăriei Moscovei.

Conform informațiilor preliminare, indivizi necunoscuți au urcat pe o scară interioară până la ultimul etaj al clădirii de pe cheiul Kotelniceski, iar apoi cu ajutorul unor echipamente speciale au fixat drapelul de turnul clădirii, a indicat poliția. În imaginile transmise de televiziunea NTV, drapelul se vede pe vârful stelei amplasate pe turn.

„Se pare că steaua trebuia să fie zugrăvită în culorile drapelului ucrainean, dar nu au mai avut timp să facă aceasta”, a indicat pentru Interfax un responsabil din serviciile speciale ale capitalei ruse.

Ulterior, mai mulți tineri cu echipament de alpinism, care ar putea avea legătură cu apariția steagului galben-albastru ucrainean pe clădirea-turn, au fost conduși la o secție de poliție din apropiere (Taganski), au informat agențiile ruse de presă. Toți cei reținuți sunt cetățeni ruși, rezidenți în Moscova sau suburbii.

Deocamdată nu există niciun comentariu din partea autorităților ruse, notează Interfax. Însă această acțiune a fost relatată de media ruse ca un gest provocator.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.