Drept la replică Antena 3

In urma acestui articol O gafă uriaşă de televiziune dă peste cap un sondaj al consilierilor lui Ponta publicat pe site-ul cotidianul.ro, Antena 3 face urmatoarele precizari:

„In timpul emisiunii “Q&A cu Alessandra Stoicescu”, difuzata in data de 17 mai 2014, nu a aparut niciun moment pe ecran sintagma “Direct”, fapt ce poate fi verificat foarte usor accesand inregistrarea emisiunii disponibila tuturor pe platforma antenaplay.ro.

Emisiunea a fost inregistrata in doua etape: prima parte marti, 13 mai 2014, iar cea de-a doua joi, 15 mai a.c. , fapt ce poate fi probat cu martori.

Sondajul prezentat in emisiune a fost realizat in perioada 11-14 mai 2014, iar rezultatele sale au fost comentate in timpul inregistrarii celei de a doua parti a emisiunii, inregistrare ce s-a facut pe data de 15 mai 2014, incepand cu ora 21:30, cand sondajul fusese deja incheiat si rezultatele deja centralizate.

Studioul in care s-a inregistat emisiunea “Q&A cu Alessandra Stoicescu” este cel mai folosit spatiu pentru emisia zilnica a Antenei 3, iar intervalul orar alocat inregistrarii emisiunii saptamanale “Q&A” a fost 21:30-23, cand emisia live se realizeaza din studioul de la Excelsior. Dupa cum se poate constata, intervalul orar 21:30-23 este insuficient pentru inregistrarea unei emisiuni care dureaza doua ore, motiv pentru care au fost necesare doua etape de filmare.

De altfel, toate aceste informatii puteau fi obtinute cu usurinta inainte de publicarea articolului la care facem referire, daca intentia autorului era sa publice un material bazat pe fapte reale, respectand principiile de baza ale jurnalismului, si nu sa atace cu orice pret Antena 3 si pe realizatorii celui mai puternic post de stiri din Romania”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.