Drept la replică din partea firmei Network One Distribution

Cotidianul.ro a primit pe adresa redacţiei un drept la replică la articolul „Cum au fraudat bugetul de stat firmele lui Sebastian Ghiţă” din partea firmei Network One Distribution, cunoscută anterior anului 2012 ca Asesoft Distribution, la care se face referire în materialul amintit.

Redăm mai jos integral dreptul la replică şi procesul-verbal încheiat de ANAF.

Va contactez in numele Network One Distribution, cunoscuta anterior anului 2012 ca Asesoft Distribution, in legatura cu articolul publicat ieri privind o posibila frauda pe care Asesoft Distribution a adus-o in 2010 in tranzactia cu o firma IT Infocons la bugetul statului: http://www.cotidianul.ro/cum-au-fraudat-bugetul-de-stat-firmele-lui-sebastian-ghita-263781/

In articol se mentioneaza:

“La Asesoft Distribution s-a constatat că factura în valoare totală de 36,1 milioane lei, din care TVA în sumă de 6,98 milioane lei, emisă în decembrie 2010 de către IT Infocons către Asesoft Distribution, reprezentând avans conform contract, a fost stornată în martie 2011. Nu a fost prezentat echipei de inspecţie fiscală contractul încheiat între părţi, cu explicaţia că acesta se află la punctul de lucru situat în Bucureşti.”

In legatura cu aceste afirmatii precizam:

In 2011, ANAF a verificat o serie de tranzactii comerciale derulate de catre Asesoft Distribution cu o serie de companii, in cursul normal al activitatii pe care o desfasura societatea. In acest sens va punem la dispozitie Procesul Verbal incheiat de catre ANAF in care puteti regasi toate aspectele verificate si retinute de catre organelee de control.

Subliniem faptul ca, pe toata durata controlului, Asesoft Distribution a colaborat activ cu ANAF si a pus la dispozitia acestora toate explicatiile si documentele solicitate.

Concluziile ANAF in urma controlului, astfel cum clar se poate vedea si din Procesul Verbal, sunt ca Asesoft Distribution a efectuat corect inregistrarile contabile, respectiv a inregistrat si platit corect TVA-ul aferent tranzactiilor comerciale supupse verificarilor. Implicit, Asesoft Distribution nu a fost sanctionata si nu au fost dispuse niciun fel de masuri complementare, astfel cum in mod eronat este prezentat in articolul publicat.

Multumesc,

Octav Stefan

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.