Drept la replică la articolul „Care sunt cele mai noi partide înfiinţate pe Legea 114/2015”

În articolul intitulat „Început de inflaţie pe scena politică / Care sunt cele mai noi partide înfiinţate pe Legea 114/2015”, semnat de Lucian Gheorghiu, scrie în ultimul paragraf al articolului că „PLR nu a existat, ALDE nu e înregistrat”.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, cu privire la aspectele menţionate în articolul semnat de către Lucian Gheorghiu, facem următoarele precizări:

Partidul Liberal Reformator a fost înfiinţat şi a activat conform legilor în vigoare. Astfel, potrivit extrasului din Registrul partidelor politice, Partidul Naţional al Mediului, înfiinţat în data de 04.07.2013, are o nouă denumire: Partidul Liberal Reformator (PLR), în baza Sentinţei civile nr. 10 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia a III-a Civilă, în dosarul nr. 533/3/2015, la data de 30.03.2015. Este o sentinţă definitivă prin Decizia Civilă nr.361 A, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, în dosarul nr. 533/3/2015.

În ceea ce priveşte înfiinţarea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), precizăm că documentele fuziunii dintre PLR şi PC au fost depuse în termen la Tribunalul Bucureşti, conform Legii partidelor politice nr. 14/ 2003. În prezent, demersul de înfiinţare ALDE urmează procedurile legale.

Precizare din partea autorului

La data redactării articolului, pe lista partidelor politice înregistrate la TMB (http://tmb.ro/index.php/partide-politice) NU era inserată nicio informaţie legată de PLR. Pagina de pe internet a Registrului partidelor politice a fost completată joi 27 august, fiind trecut şi Partidul Naţional Democrat, despre care am menţionat în articol că încă nu este finalizată înregistrarea şi de asemenea apare ca noutate şi Partidul Noua Românie, înfiinţat de o persoană din Balş – partid care ar fi fost consemnat la capitolul „noi partide”. Dacă pagina care conţine lista partidelor politice ar fi fost actualizată, cu siguranţă nu ar fi existat paragraful „PLR nu a existat, ALDE nu e înregistrat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.