Duicu către jurnaliştii de casă: „Îl suni şi zici că eşti de la România TV”

Pentru a intimida o echipă de control a Internelor, președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, apela la jurnaliști.

Potrivit unor stenograme care apar la dosarul lui Duicu și care au fost obținute de HotNews.ro, baronul PSD îi punea pe ziariști să sune în numele unor posturi Tv pentru a “încurca” echipa de control de la Interne.

Discuții cu Adrian Bidilici și Mihai Bădescu probează o astfel de încercare față de o echipă de control trimisă la nivel local de Ministerul de Interne, pentru o „anchetă cu Ponea”.

Adrian Duicu află despre control și, potrivit interceptărilor, sună imediat și vorbește cu Adrian Bidilici și Mihai Bădescu, cărora le indică să ceară explicații în legătură cu acel control, făcut la „comandă politică”.

Din stenograme:
• In ziua de 29-06-2013, la ora 13:54:14, DUICU IOAN-ADRIAN de la postul telefonic (…), este contactat de Mihai Badescu, aflat la postul telefonic (…), cei doi purtand urmatoarea discutie:

DUICU IOAN-ADRIAN: Noteaza un numar de telefon urgent!
MIHAI BADESCU: Numai putin.
DUICU IOAN-ADRIAN: (…)
MIHAI BADESCU: Ok.
DUICU IOAN-ADRIAN: Asculta-ma! BEBE RECHE se numeste. BEBE RECHE.
MIHAI BADESCU: Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Este de la Corpul de Control. Il suni acuma, in secunda asta! Este adjunctul Corpului de Control de la ministru’ de Interne.
MIHAI BADESCU: Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: Spui: Ati venit in control la… e problema cu Stanisoara, cu reclamatia lu’ Stanisoara la ministru’ vis-a-vis de betiile astora de-acolo! E corect sa fie controlati sambata, duminica? Si spui ca esti de la Romania TV.
MIHAI BADESCU: Am inteles. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Acuma-l suni! In momentu’ asta!
MIHAI BADESCU: Bine. Bine.
DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt de la Romania TV, stiu ca sunteti in control aicea.
MIHAI BADESCU: Domnu’ REGHE? Da?
DUICU IOAN-ADRIAN: BEBE REGHE! … Nu. BEBE REICHE.
MIHAI BADESCU: BEBE REICHE.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da.
MIHAI BADESCU: Bun.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ii spui: De la Romania TV, uite asa, asa, stiu ca ati venit in control, domnu’ Stanisoara se plange pe la Bucuresti pe la ministru de chestia ca l-au oprit astia baut. Vi se pare corect daca sunt bauti aia sa fie luati in control sau nu?
MIHAI BADESCU: Bine, domn’ presedinte.
DUICU IOAN-ADRIAN: Te rog mult de tot. Si suna-ma inapoi. Da’ suna acuma!
MIHAI BADESCU: Ok. Bine.
• In ziua de 29-06-2013, la ora 13:59:27, DUICU IOAN-ADRIAN, de la postul telefonic (…), este contactat de MIHAI BADESCU, aflat la postul telefonic (…), cei doi purtand urmatoarea discutie:

MIHAI BADESCU: Cu stima! L-am sunat.
DUICU IOAN-ADRIAN: Asa?
MIHAI BADESCU: Si n-a vrut sa-mi recunoasca… Ma rog, l-am intrebat eu: Domne’, cum e posibil? Veniti astazi de la BUCURESTI pentru ancheta? Politistii aia nu-s vinovati cu nimic! Nu! Ca sunt niste verificari de rutina… Domne’, eu am informatii ca ati venit la Mehedinti ca sa anchetati niste politisti care au oprit in trafic niste membri PNL!
DUICU IOAN-ADRIAN: Ihi.
MIHAI BADESCU: Deci, cam asta a fost discutia. Nu. Nu… As vrea o declaratie de presa in sensu’ asta. Nu pot sa va dau nicio declaratie de presa, pentru mai multe detalii, luati legatura cu purtatorul de cuvant al ministerului. Si cam asta a fost. Dupa aceea, mi-a inchis. Ma rog… Eu sper sa-i fi speriat un pic interventia presei. Iar daca se lasa cumva cu repercusiuni asupra baietilor, maine…
DUICU IOAN-ADRIAN: Suta la suta! Mai stam putin si-ti spun mai incolo.
MIHAI BADESCU: Bun.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da? Bine, MIHAI.
MIHAI BADESCU: Bun. Bun.
• In ziua de 29-06-2013, la ora 14:03:01, DUICU IOAN-ADRIAN, de la postul telefonic (…), ia legatura cu BIDILICI ADRIAN, aflat la postul telefonic (…), cei doi purtand urmatoarea discutie:

BIDILICI ADRIAN: Da, domn’ presedinte.
DUICU IOAN-ADRIAN: Ia scrie un numar de telefon…
BIDILICI ADRIAN: O secunda… Ia…
DUICU IOAN-ADRIAN: Dar repede… (…). BEBEREICHE se numeste… BEBEREICHE…
BIDILICI ADRIAN: BEBEREICHE…
DUICU IOAN-ADRIAN: Ii spui ca esti de la B1. Il suni pentru faptul ca… cum l-a sunat si ROMANIA TV, pentru faptul ca ai auzit ca au venit acolo in control pentru faptul ca MITU si STANISOARA… astia au fost beti la volan si STANISOARA a reclamat pe la BUCURESTI… s-a laudat STANISOARA ca a reclamat pe la BUCURESTI, peste tot, ca vine sa-l schimbe pe PONEA pentru treaba asta.
BIDILICI ADRIAN: Ihi. Si eu-l sun de la REALITATEA si B1 TV sa-l intreb cum e.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da. Cum e treaba asta. Pentru ca STANISOARA deja se lauda acum in oras ca ati venit in oras si faceti treaba asta si vrem sa intrati in direct cu B1 si cu REALITATEA.
BIDILICI ADRIAN: Am inteles.
DUICU IOAN-ADRIAN: Si spui ca STANISOARA se lauda prin oras, tot orasu’… de ieri se lauda! Si ai fost foarte curios sa vezi daca lucrurile se intampla asa. Spui ca a fost la ministru ieri. Avem informatia clara ca a fost la ministru ieri. Da? La ministru’ de interne. Si ati venit la comanda politica aicea sa executati oamenii pentru faptu’ ca… Spui: Colegi din politie sunt speriati de faptu’ ca nu vor sa faca…
BIDILICI ADRIAN: Am inteles. Hai ca-l sun si te sun imediat.
DUICU IOAN-ADRIAN: Si dupa aia-i spui unde-l astepti ca sa-i iei un interviu.
BIDILICI ADRIAN: Ok. Am inteles. Imediat. Gata.

Întrebat de HotNews.ro de ce a răspuns la comenzile lui Adrian Duicu, Mihai Bădescu a susținut că „de teamă”. Acesta a mai precizat, de asemenea, că întrebările puse reprezentantului guvernului nu au fost de natură să intimideze ancheta, așa cum sugera Adrian Duicu.

Adrian Bidilici a spus, la rândul său, întrebat de HotNews.ro, că în discuția cu Duicu acesta îi relata ca „prieten” o situație, nefiind vorba despre o comandă. Bidilici a mai susținut că nu vede o problemă în această situație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.