După-amiaza vizitelor pe Bulevardul Dacia

Pentru a marca împlinirea a 80 de ani petrecuţi în sediul de pe Bulevardul Dacia de la numărul 77, Institutul Francez invită vizitatorii să descopere povestea fostului hotel transformat într-unul dintre cele mai active centre culturale din Bucureşti.

Pe 2 noiembrie 2016, între orele 15.00 şi 17.00, Institutul Francez din Capitală îşi transformă atrium-ul, mediateca şi grădina în spaţii de creaţie, astfel încât vizitatorii să aibă ocazia să participe la activităţi artistice cât mai dinamice. Simultan, cele trei spaţii, vor găzdui demonstraţii de artăurbană, expoziţii de tablouri şi de cărţi, instalaţii sonore şi o emisiune de radio.

Alexandru Ciubotaru, autor de benzi desenate şi ilustrator cunoscut mai degrabă pentru semnătura „pisica pătrată”, va oferi demonstraţii de graffiti şi desen live în grădina institutului iar doritorii vor putea să se iniţieze în parkour, disciplina urbană care le va pune la încercare echilibrul şi viteza de reacţie.

Printre surprizele puse la punct de gazde se numără acrobaţii cu tinerii din fundaţia Parada, fotografiile lui Fred Fogherty şi o instalaţie sonoră în care Bogdan Zamfir citeşte scrisorile lui Roland Barthes către Philippe Rebeyrol, fost director al Institutului Francez în anii ’40.

În cele două ore în care toate colţurile Institutului vor fi deschise curiozităţii lor, vizitatorii vor putea să descopere cum a ajuns hotelul proiectat cândva de arhitectul Oscar Maugsch un reper pe scena culturală bucureşteană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.