După ce s-a fript cu VW, Ungaria îi curtează pe americani

Atașatul comercial de la Consulatul General al Ungariei la New York a primit sarcina de a intensifica dialogul dintre Agenția Ungară pentru Promovarea Investițiilor și producatorul american Tesla Motors, relatează agenția MTI. Scopul guvernului de la Budapesta este de a se asigura ca Ungaria va fi în prima linie a statelor europene avute în vedere pentru extinderea activității producătorului american de motoare și automobile electrice.

Ministrul de Externe de la Budapesta a declarat că ambasadorul ungar la în SUA a vizitat o uzină Tesla în luna martie, iar la scurt timp a fost acolo și ambasadorul Olandei.

Presa economică americana insistă că marele câștigător în urma scandalului VW va fi industria automobilelor electrice, unde compania Tesla, creată de antreprenorul Elon Musk, ocupă un loc de frunte.

În Ungaria funcționeaza o uzină Audi, companie care este deținută de VW. Oficialii Audi de la Ingolstadt susțin că scandalul motoarelor poluante nu îi privește atât de mult cât pe cei de la Wolfsburg, pentru că motoarele V6 s V8 ale Audi nu sunt afectate de problema softului inteligent care ascunde emisiile de noxe. Numai că Audi produce celebrul motor EA 189 al celor de la VW, iar mașinile A1 sio A3 se bazează pe platforma VW. Pentru guvernul de la Budapesta marea problemă este că Audi produce în Ungaria exact motorul EA 189.

Prin urmare, guvernul Orban, criticat mult pentru poziția sa pro-Kremlin, încearcă să treaca din barca care se scufunda a germanilor de la Wolfsburg în barca electrică a americanilor de la Palo Alto. Cum autovehiculele electrice sunt tot mai mult date drept o afacere de viitor, ne putem întreba cand va face o vizita pe la Tesla și ambasadorul României, partenerul strategic al SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.