După Dumitrana, şi satul Popricani şi-a tras partid politic

Unde au „dat năvala” românii din dispora. Satul Popricani revine în centrul atenţiei. Câte cereri de înfiinţare de noi partide cu se află la Tribunalul Bucureşti.

Începe inflaţia de partide

O intrare pe registrul partidelor politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti ne prezintă situaţia la zi a partidelor care funcţionează legal în România. Numărul formaţiunilor politice este în creştere, după ce Parlamentul, într-un moment de rătărice, a dat undă verde înfiinţării partidelor politice cu doar 3 membri. Am ajuns să avem partide cu sediul central în sate sau comune. „Deschizător de drum”, Partidul Naţional Pentru Patrie format din militari rezervişti şi care are sediul în satul Dumitrana din Ilfov, Ultimele două partide politice legalizate la TMB sunt Partidul Noua Românie şi Partidul Pentru Dezvoltare şi Progres Social. Mai trebuie menţionat că în curs de legalizare mai sunt (în acest moment) în jur de 23-25 de noi partide politice.

Unde „au dat năvală” românii din diaspora

Localitatea Balş, din judeţul Olt este renumită pentru că între 2004 şi 2013 aici se desfăşura un turneu de tenis din circuitul ITF, şi pe unde au trecut Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu sau Patricia Maria Tig, jucătoare care evoluează de câţiva ani buni pe marile arene ale lumii. De de la sfârşitul lunii august, Balş-ul a intrat şi pe harta politică. A României. S-a înfiinţat Partidul Noua Românie, care îl are drept preşedinte pe un anume Sebastian Constantin Popescu, cetăţean cu domiciliul în Balş. Deşi are deja 2 luni de viaţă, date despre acest partid nu se regăsesc nici pe google. Dar avem o ştire de senzaţie pe site-ul partidului: „Diaspora se înscrie masiv în Partidul Noua Românie cu speranța unei schimbări reale”. Cităm fraza cheie din această ştire: „La auzul veștii (că s-a înfiinţat PNR – n.a.), românii din Diaspora au dat năvală și se înscriu zilnic în noul partid cu speranța că de astă dată nu le va mai fi înșelată încrederea și că este ceea ce de 25 de ani tot așteaptă, un partid care să îi reprezinte, să le rezolve problemele și să conducă România pentru ei, nu pentru alții”. Dan Diaconescu dacă a citit această frază, cu siguranţă va deveni gelos pe imventivitatea celor aflaţi la 40 de km de Caracal, localitatea sa natală.

Partidul din Popricani

Popricani este un sat al comunei cu acelaşi nume din judeţul Iaşi, iar ultimele ştiri de senzaţie sunt din 2013, când Otonel Slabu, fost primar, a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru „prejudicierea Uniunii Europene” (sursa: Ziarul de Iaşi). După 2 ani de anonimat, Popricaniul este din nou în centrul atenţiei. Şi-a tras partid politic, cu sediul „în camera 1 a imobilului de la nr. 1 din sat Popricani”. Este vorba de Partidul pentru Dezvoltare şi Progres Social”. Ales în funcţia de preşedinte, este un anume Mare Mihai Daniel, dar care are domiciliul în Bacău. Despre ce vrea acest partid sau despre cine a dat „năvală” ca să se înscrie, nu putem spune nimic, pentru că niciunde nu apare nimic legat de acest partid.

Ce partide s-au mai înfiinţat legal pe noua legislaţie

  • Partidul Blocul Unităţii Naţionale – preşedinte Dan Claudiu Tănăsescu (ex PRM)
  • Partidul Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale – Corneliu Ciontu (ex PRM)
  • Partidul M10 – Monica Macovei (ex PDL)
  • Partidul Naţional Pentru Patrie – Viorel Gligor (ex PDL Constanţa)
  • Patidul Naţional Democrat – Daniel Fenechiu (ex PPDD)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.