După Siria, Turcia a atacat pozițiile kurde din nordul Irakului

Avioane de luptă ale aviației turce au bombardat luni poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, a relatat agenția de presă turcă Anadolu, citată de DPA și AFP.

Între 09:30 și 10:55 GMT, avioane ale aviației turce ”au distrus poziții ale organizației teroriste separatiste” kurde în regiunea Gara, din nordul Irakului, a anunțat Anadolu, referindu-se la PKK, în condițiile în care Turcia își continuă în Siria operațiunea militară care vizează îndeosebi milițiile siriene kurde, transmite AFP.

Operațiunea a fost desfășurată după ce s-au primit informații cu privire la ținte, relatează Reuters, citând surse din armata Turciei, care au adăugat că momentan nu se știe dacă raidurile au provocat sau nu pagube.

Războiul Turciei cu militanții kurzi se desfășoară pe trei fronturi: în interiorul propriilor granițe, în nordul Siriei și în nordul Irakului, notează DPA.

Postul de televiziune CNN Turk a citat armata Turciei care anunțat că a lovit 20 de ținte de 61 de ori în Siria în ultimele 24 de ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.